Eerste oefenwedstrijd IFC in 2022

Na 7 weken corona wedstrijdpauze stond er voor IFC op zaterdag 29 januari de eerste (oefen)wedstrijd in 2022 op het programma. Het twee klasse hoger uitkomende VVGZ won de wedstrijd op Sportpark Schildman met 1-4.

Beid ploegen waren niet helemaal compleet. Zo ontbraken bij IFC onder meer Tom van Oorschot en Oussama El Hajouti, terwijl bij VVGZ de coaching werd waargenomen door Versteeg en ontbrak Paul Scheurwater.

Na een onwennige aftastfase waren het de gasten uit Zwijndrecht, die in een bestek van twee minuten twee maal tot scoren kwamen. Eerst was het Niels de Vriend met een intikker en even later was een fantastisch afstandsschot van Serkan Tanriseven onze keeper Jeroen de Veij te machtig. Na 10 minuten spelen dus 0-2. Enkele minuten later was de doelman aan de andere kant paraat bij het eerste schot op zijn doel van Michael Slingerland. Een vijftal minuten later was het wel raak voor de Ambachters. Terwijl een speler van VVGZ geblesseerd buiten de lijnen lag en zijn verzorger op het veld liep mocht IFC het spel voortzetten en was het uiteindelijk Achraf El Hajouti, die de aansluittreffer verzorgde 1-2.
Enkele minuten voor de rust kwam IFC weer tot scoren na een voorzet van Nick de Veij en een deviatie van Michael Slingerland was Jip Kegge de afronder. Volgens de grens- en scheidsrechter buitenspel. Zodoende brak de rust aan met een ongewijzigde 1-2 tussenstand.

De tweede helft was mede door de vele ingebrachte wissels aan beide kanten wat rommeliger en was VVGZ meer de bovenliggende partij. Eerst was het Xandro Zwildens die voor de 1-3 zorgde en na ruim een uur spelen zorgde Serkan Tanriseven met een omhaal voor de uiteindelijke 1-4 eindstand.

Net zoals in augustus jl. toen met 1-0 won VVGZ, de koploper in de Zeeuws georiënteerde 2e klasse E, dus deze onderlinge oefenwedstrijd.
Buiten dat deze wedstrijd de trainers inzicht hebben gegeven in hun selectie was het bovenal heerlijk om weer eens een wedstrijd te kunnen spelen.

Basisspelers IFC: Jeroen de Veij; Nico Ramos, Tim Willemstijn, Nick de Veij, Achraf El Hajouti, Jip Kegge, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Mike Verbaas, Amir Mahmoudian en Rik Leijsen.