Eerste oefenwedstrijd seizoen 22-23 thuis tegen Olympia.

Bij de start van de afgelopen week 31 is de selectie van IFC begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2022-2023 in de zaterdag 3e klasse. Dit met de grotendeels gebleven selectie, aangevuld met enkele versterkingen, onder leiding van trainer Ron Timmers.
De eerste oefenwedstrijd is aankomende zaterdag 13 augustus tegen Olympia. De wedstrijd begint om 12.00 uur op het eigen sportpark Schildman.

Tegenstander GF&FC Olympia
Het eerste elftal van Olympia uit Gouda, komt dit seizoen uit in de zaterdag 1e klasse A met overwegend tegenstanders uit de provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland.
In het afgelopen seizoen kwam het team nog voor het zevende achtereenvolgende seizoen uit in de zondag eerste klasse. Daar eindigde men na 24 gespeeld wedstrijden op de 10e plaats met 27 punten en een negatief doelsaldo van 37 voor en 53 tegen.
Net als veel andere verenigingen is ook Olympia voor de aanvang van dit seizoen overgestapt van de zondag naar de zaterdag qua speeldag. Als reden hiervoor hebben ze aangegeven “ Het sterk aantal dalende regioteams op de zondag en wensen uit de spelersgroep.”
Voor dit seizoen staat het team onder leiding van de ervaren trainer Frank Bloemheuvel, die eerder o.a. hoofdtrainer was bij Foreholte, ARC, RCL en UVS.
Afgelopen zaterdag won Olympia zijn eerste oefenwedstrijd met 3-2 van tweede klasser HMSH.

Historie
In de jaren 2014 t/m 2016 troffen IFC en Olympia elkaar vier keer in de competitie in de eerste klasse zondag. Alle wedstrijden werden toen door IFC gewonnen.

De supporters van IFC en Olympia, die hun favorieten (voor het eerst) in deze voorbereiding op het seizoen 2022-2023 aan het werk willen zien, zijn uiteraard hartelijk welkom.

Tot ziens!

Cees van Heeren