Eerste oefenwinst voor IFC

In de derde voorbereidingswedstijd boekte IFC door middel van een 3-1 overwinning op collega 2e klasser Nieuwerkerk zijn eerste overwinning van het prille seizoen 23-24.

Bij IFC stond dinsdagavond 22 augustus verdediger Jason van der Linden (foto) voor het eerst in de basisopstelling. Tevens verving Karsten van de Velde in het doel de voorlopig uitgeschakelde keeper Jeroen de Veij. Tot slot maakte de van XerxesDZB overgekomen aanvaller Sen Verburg zijn eerste wedstrijdminuten.

In een alleraardigste wedstrijd, waarin beide teams de aanval niet schuwden kwam IFC in de aanvangsfase al op een voorsprong door een mooie boogbal van Sean Verburg. Na ruim een half uur spelen zag dezelfde een nieuw doelpunt na een voorzet van Nick de Veij wegens buitenspel afgekeurd worden. Hoewel Nieuwerkerk in de eerste helft niet scoorde had IFC verdedigend zijn handen vol aan de balvaste spits Rowendy Schoop en de snelle rechtsbuiten.

Bij de start van de 2e helft kwamen bij IFC een andere doelman en vijf andere veldspelers in het veld en ook de gasten hadden meermaals gewisseld. De wedstrijd bleef echter ongeveer gelijkwaardig. Met nog een kwartier op de klok was het Michael Slingerland, die met zijn eerste doelpunt van dit seizoen, de score verdubbelde. In de 87ste minuut was het Ouahabi die voor de 2-1 zorgde. In de blessuretijd was het Ties van Aggelen, die met een mooi schot in de verre hoek voor de 3-1 eindstand zorgde.

Net als vorig seizoen boekte IFC zo in zijn derde voorbereidingswedstrijd, ook dit keer tegen Nieuwerkerk het eerste positieve resultaat. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd bij Nieuwerkerk, dat in de finale van de nacompetitie promotie naar de 1e klasse misliep, in een 3-3 gelijkspel.

Zaterdag 26 augustus speelt IFC zijn volgende oefenwedstrijd thuis om 14.30 uur tegen het in de 3e klasse uitkomende Meeuwenplaat.

Basisspelers IFC: Karsten van de Velde, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf El Hajouti, Mohammed el Bannasri, Danny Slingerland, Bobby Vos, Sean Verburg, Jason van der Linden en Noah de Neijs.