Eerste seizoenreis van IFC naar Zuid-Limburg bij EHC/Heuts

IFC is dit seizoen goed gestart in de hoofdklasse, met een thuisoverwinning op A.W.C. Natuurlijk zal men dit willen doortrekken. Om dat te bewerkstelligen wacht zondag a.s. een uitwedstrijd. Voor het eerst dit seizoen dient IFC daarvoor te gaan aantreden in Zuid-Limburg. EHC/Heuts uit Hoensbroek zal de Ambachters namelijk kunnen gaan verwelkomen.

De Tegenstander EHC/Heuts:
In 1964 is de fusievereniging Emma Hoensbroek Combinatie (EHC) ontstaan, een fusie tussen Sportclub Emma en SV Hoensbroek beide uit de toenmalige gemeente Hoensbroek. Tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Heerlen. In de jaren 1979 en 1985 werd het team kampioen in de hoofdklasse het toenmalige hoogste niveau op amateurgebied. Eigenlijk behoort de vereniging al jaren tot de top van het Limburgse amateurvoetbal. In de afgelopen 25 seizoenen kwam het team namelijk afwisselend uit in de hoofdklasse of in de eerste klasse.
EHC heeft momenteel 3 seniorenteams, die in KNVB verband uitkomen, naast een aantal jeugdteams.

Vorig seizoen:

Na afloop van het seizoen 17-18 kwam EHC in de hoofdklasse tot 29 punten. Dit betekende de 15eplaats in de eindrangschikking en daarmee degradatie naar de eerste klasse. In het afgelopen seizoen kwam het team dus uit in de eerste klasse D. Daarin werd er heel goed gepresteerd en met 59 punten uit 26 wedstrijden kon het kampioenschap worden gevierd en dus de onmiddellijke terugkeer in de hoofdklasse. Dit door 19x winst, 2x gelijk en 5x verlies en een doelsaldo van 63 voor 39 tegen.

Dit seizoen:
EHC speelde in de voorbereiding op de competitie liefst zes oefenwedstrijden tegen Jong Roda JC (1-1), EVV (0-1), Ceasar (4-0), Groene Ster (0-3), Bekkerveld (3-0) en Sporting Heerlen (1-2).
Afgelopen zondag bij de competitie ouverture dienden ze aan te treden bij RKZVC in Zieuwent. Tot de 42steminuut controleerden de Limburgers na een reis van 215 kilometer de wedstrijd. Toen kreeg Fabio Poddighe een rode kaart wegens het neerleggen van een doorgebroken speler. Met een man minder op het veld werd in de tweede helft een 3-0 nederlaag geleden.

Selectie:
Trainer René Smeets is dit seizoen nieuw en overgekomen van Hoensbroek (tweede klasse). Hij was eerder hoofdtrainer bij Schaesberg, Simpelveld en Vijlen.
Lars Gulpen in de seizoenen 16-17 en 17-18 goed voor in totaal 26 hoofdklasse doelpunten maakt nog steeds deel uit van de selectie. Net zoals doelman Collin van Eijk, verdediger Mitch Kok en aanvaller Michele Zotti.

Historie:

Alleen in de seizoenen 16-17 en 17-18 troffen EHC en IFC elkaar in de hoofdklasse. Beide wedstrijden in Hoensbroek eindigden toen in een doelpuntloos gelijkspel. De thuiswedstrijden in H.I. Ambacht werden telkens door IFC gewonnen.

Waar te zien:
De thuisploeg zal graag in zijn eerste thuisoptreden de smaak van de uitnederlaag willen wegspoelen door voor zijn supporters een goed resultaat te behalen. IFC zal daaraan uiteraard niet aan mee willen werken en zelf het goede gevoel van de laatste vier gespeelde wedstrijden willen vasthouden.
Laten wij hopen, dat de toeschouwers doelpunten in de wedstrijd te zien gaan krijgen.
De wedstrijd op Sportpark De Dem aan de Demstraat 13 te 6431 TC Hoensbroek start zondag 8 september om 14.30 uur onder leiding van scheidrechter A.J.F. Midden uit Heteren.

Tot Ziens!