Eerste uitwedstrijd van het seizoen in Zuid-Limburg

tekst Cees van Heeren

Na twee competitie loze zondagen dient IFC voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd te spelen in de provincie Zuid-Limburg bij de SV Meerssen. De ploeg uit de gelijknamige plaats Meerssen heeft tot nog toe één punt meer behaald dan IFC.
In de afgelopen week heeft IFC zowel in een oefenwedstrijd tegen het in de eerste klasse uitkomende GLZ Delfshaven als in een bekerwedstrijd tegen Madese Boys liefst zes doelpunten gemaakt en beide wedstrijden met 2-6 gewonnen.

De tegenstander SV Meerssen:
De SV Meerssen is op 18 maart 1918 opgericht en bestaat dus inmiddels 100 jaar. Gedurende de seizoenen 1989 tot en met 2012 kwam het eerste elftal onafgebroken uit in de zondag hoofdklasse. Ook werd men daarin twee keer afdelingskampioen (in 1994 en 2003). In het districtsbekertoernooi van Zuid 2 was er drie keer succes met bekerwinst. Na een degradatie in 2012 keerde het team vorig seizoen terug in de hoofdklasse. De eindklassering was 7e met 45 punten.

Dit seizoen:
Dit seizoen is Meerssen in tegenstelling tot het vorige seizoen momenteel niet de hoogst geklasseerde ploeg uit de provincie Zuid-Limburg in de hoofdklasse.
De ploeg van de van Nuenen overgekomen trainer Miguel van den Dungen leverden hen in de negen gespeelde wedstrijden drie overwinningen, drie gelijke spelen en drie nederlagen op. De zodoende behaalde 12 wedstrijdpunten zijn daarmee goed voor de huidige 9e plaats in de stand. Meerssen is thuis nog ongeslagen. Er werd gewonnen van Alphense Boys, Leonidas en afgelopen zondag van De Meern en verder gelijkgespeeld tegen Halsteren. Het doelsaldo met 16 doelpunten voor en 20 tegen is licht negatief. In de districtsbeker van Zuid 2 waren ze vrijgeloot in de tweede ronde en dienen ze in de 3e ronde te spelen bij WDZ (4e klasse). Spits Jordie van der Schoot is teamtopscorer met 6 treffers.

Historie:
In het vorige seizoen ontmoeten beide teams elkaar voor het eerst. In H.I. Ambacht won een goed spelend IFC met 3-0 door twee treffers van Billy Nzojyibwami en een benutte vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland. De uitwedstrijd twee weken later eindigde echter in een 3-0 overwinning voor Meerssen door twee doelpunten van vd Schoot en één van Odekerken.

Waar te zien:
IFC hoopt de goede resultaten van de twee deze week gespeelde wedstrijden en die van de laatste twee gespeelde competitiewedstrijden, die vier punten opleverden, te kunnen doortrekken door een positief resultaat te boeken bij Meerssen en zal bij een overwinning over de tegenstander in de stand gaan. De thuisclub zal daarentegen zijn ongeslagen thuisreeks van dit seizoen ongetwijfeld willen voortzetten. Het belooft derhalve een spannende wedstrijd te worden in het brons groen eikenhout. De wedstrijd op Sportpark Marsana aan de Proost de Beaufortstraat 21 te 6231 EB Meerssen onder leiding van scheidrechter J.A.B. Lensink uit Arnhem start om 14.30 uur.

Tot Ziens!