Eerste winst voor IFC in 2019
.

Na zes achtereenvolgende nederlagen behaalde IFC in Uden bij UDI’19/CSU op zondag 17 maart de eerste competitie overwinning in het jaar 2019. De Ambachtse ploeg voor het eerst onder coaching van de nieuwe trainer Robert Verbeek behaalde een overtuigende 1-4 zege.

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd van drie weken geleden thuis tegen Unitas nam Edison Warner de plaats in van de geschorste Nico Ramos.

In de eerste helft was IFC al de ploeg met het meeste doelgevaar geweest, maar de rust brak aan met een 0-0 stand. Zo zocht Everon Pisas het doel te hoog na een goede combinatie met zowel Ozan Cimen als Joey Grootenboer, redde de doelman op een inzet van Achraf el Hajouti, ging een inzet van Pisas voorlangs het doel en tot slot eindigde een afstandspegel van Perry van Eijken enkele minuten voor het rustsignaal op de vuisten van de doelman uit Uden. Aan de andere kant was de thuisploeg alleen gevaarlijk geweest met een vrije trap, die rakelings aan de voor IFC goede kant van de paal vloog.

Het verschil werd echter na de rust wel gemaakt. De wedstrijd ontbrandde nadat aanvoerder Danny Slingerland IFC op 0-1 zette. Na een diepe bal van Van Eijken sprintte hij met de bal aan de voet richting het doel, de doelman kwam uit om zijn doel te verkleinen, maar gleed daarbij uit. Met als gevolg dat onze aanvoerder de bal eenvoudig in het lege doel kon schieten. Dit was overigens het 1000ste reguliere competitie doelpunt voor IFC zondag met ingang van het seizoen 1999/2000.
De voorsprong was echter van korte duur en Wassenberg tekende koppend voor de gelijkmaker. Enkele minuten daarna werd een inzet van Slingerland nog gekeerd door doelman van der Horst, maar uit de daaruit voortvloeiende corner werd de bal door centrum verdediger Tim Willemstijn binnengekopt voor de nieuwe voorsprong 1-2. Zijn eerste doelpunt in de hoofdklasse. De thuisclub was hierna onmachtig om de goed georganiseerde defensie van IFC het echt moeilijk te maken. Integendeel IFC profiteerde van de door hen weggegeven ruimte. De uitblinkende Everon Pisas (zie foto) stelde Slingerland in staat om met zijn 11e seizoentreffer de 1-3 op het scorebord te schieten. Met nog bijna een kwartier te spelen was het Achraf el Hajouti (1e competitietreffer dit seizoen) die de bal het beslissende tikje over de doellijn gaf en voor de eindstand en de ruime 1-4 overwinning tekende.
Eindelijk een einde aan de reeks van nederlagen.

In deze wedstrijd liet het op 12e plaats staande IFC zien over voldoende kwaliteiten te beschikken om zich te kunnen handhaven op dit niveau. Aan de ene kant is de marge twee punten met de ploeg op plaats 13 die verplicht tot het spelen van nacompetitie, maar aan de andere kant bedraagt de achterstand op de zevende plaats ook maar drie punten.

Volgende week zondag 24 maart wacht IFC een uitwedstrijd bij het op de 3e plaats staande Halsteren, aanvang 14.30 uur.

UDI´19 – IFC: 1-4 (0-0).
50. 0-1 Danny Slingerland, 53. 1-1 Sam Wassenberg, 57. 1-2 Tim Willemstijn, 71. 1-3 Danny Slingerland en 77. 1-4 Achraf el Hajouti.
Opm. scheidsrechter Lars van Leeuwen uit Santpoort bijgestaan door dhr. G. Francees (Tilburg) en J. van Nijnatten (Dongen) gaf gele kaarten aan Emelina en Warner (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Edison Warner, Everon Pisas (80. Marcelo Gomes da Veiga), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina (80. Marco Bouwman), Achraf el Hajouti, Tim Willemstijn en Joey Grootenboer (73. Noël Goossens).

Tekst: Cees van Heeren