El Classico deel 2 – IFC F1 vs ASWH F3 13-4

Allereerst even een uitleg over de titel: de wedstrijd is niet op 13 April gespeeld, maar de uitslag is uiteindelijk 13-4 geworden. Op het eerste gezicht lijkt dat een totale walk-over, maar dit was een wedstrijd met twee gezichten, zoals dat zo mooi heet. Maar daarover later meer.

U als lezer van mijn wekelijkse uitlaatklep weet natuurlijk dat er bij ons thuis vaak ‘overleg’ plaatsvindt tussen de nummer 9 van F1 en mijzelf als voorbereiding op de wedstrijden. Meestal gaat dat niet alleen over de wedstrijd zelf, maar vooral over belangrijke bijzaken en heel vaak over onzin (maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend).

Wat ik in ieder geval ‘onzin’, maar wel heel erg leuk vind is het zoeken naar de juiste muziek om te draaien na een doelpunt. Bij IFC Zondag 1 wordt er altijd een gedeelte gedraaid uit ‘Tsunami’ van DVVBS & Borgeous (https://www.youtube.com/watch?v=0EWbonj7f18 vanaf 1:14). En aangezien onze nummer 9 een grote bewonderaar is van Zondag 1 vonden wij (zo eerlijk moet ik wel zijn natuurlijk) het een goed idee om op zoek te gaan naar de juiste muziek voor de F1. Na lang zoeken is onze keuze gevallen op ‘Badman Riddim (Jump)’ van Vato Gonzalez (https://www.youtube.com/watch?v=RggViXZ0rmU vanaf 0:20 tot ongeveer 0:43). Ziet u het al gebeuren afgelopen zaterdag: 13 keer Badman Riddim – Jump Jump! Heerlijk .

Maar nu de belangrijkere zaken. Een van de nummer 9 zijn vrienden is toevallig ook een speler van de tegenstander van vandaag. Dus deze ‘Classico’ is natuurlijk al een tijdje het gesprek op het schoolplein. Vorige keer had IFC de wedstrijd gewonnen met 6-2 en toen was zijn vriend verdrietig over het verlies. Onze nummer 9 vond het toen nodig om zijn vriend daarover uit te lachen op het schoolplein en werd daar (terecht) op aangesproken. Misschien een reactie door wat er allemaal in de aanloop naar de wedstrijd tegen elkaar gezegd was, maar niet iets wat vrienden tegen elkaar zouden moeten doen volgens mij.

Daar hebben we toen thuis uitgebreid over gesproken, hoe komt het dat kinderen zo reageren? Nu valt mij als import-Ambachter op dat er soms een ongezonde rivaliteit is tussen de twee voetbalclubs in ons dorp en dat wij ons soms echt gedragen als kleine kinderen (of gedragen de kleine kinderen zich juist als de voorbeelden die zij krijgen van volwassenen?). Als ik voor de grap zeg dat ik op gesprek ben geweest bij ASWH om daar trainer te worden, zijn er mensen bij IFC die nog net niet aan de beademing moeten. Omgekeerd leeft dat ook, ik heb begrepen dat toen een speler van ASWH de overstap wilde maken naar IFC, zijn uitnodiging voor het familie-kerstdiner direct ingetrokken werd en hij uiteindelijk een keuze voor een andere club heeft gemaakt. Clubliefde is prima, maar laten we het wel normaal houden. Ik als Feyenoord supporter (ja ook ik heb gebreken), zit deze Kerst weer aan tafel met mijn (Ajax supportende) familieleden.

Het goede voorbeeld begint natuurlijk bij ons als ouders, trainers, leiders etc. We spelen tegen ASWH, dat is onze tegenstander van vandaag en niet de ‘vijand’. Uiteindelijk staan we toch als teams naast elkaar op het veld een minuut stil te staan bij de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Wat mij betreft niet alleen bij Parijs, maar ook bij Beirut, Syrië, de Russische mensen die omkwamen bij de vliegramp en al die andere plaatsen die minder in het nieuws zijn geweest. Het gaat uiteindelijk om RESPECT voor elkaar hebben en dat kunnen we onze spelers niet snel genoeg bijbrengen.

Oh ja, er werd ook nog gevoetbald. ASWH gaf IFC de eerste helft teveel vrijheid en ruimte en zoals ook al in de eerste wedstrijd maakten de Rood-Zwarten daar volledig gebruik van. Elk klein foutje van de tegenstander werd bijna direct omgezet in een doelpunt. Bij rust stond IFC al met 8-0 voor en was de wedstrijd al helemaal klaar. Als zelfs de nummer 9 al 3 goals kan maken in de eerste 10 minuten (en hij daarna een publiekswisseling kreeg – of was hij gewoon aan de beurt), dan mag u van mij aannemen dat het IFC wel erg makkelijk werd gemaakt. Wel moet ik daar aan toevoegen dat IFC gewoon een sterke (zeker ook fysiek) eerste helft speelde met uitstekend voetbal en samenspel.

De tweede helft zagen we een heel ander ASWH (het echte denk ik). Het werd meer een wedstrijd dan in de eerste helft. IFC was misschien dan wel beter qua voetbal, maar de inzet van ASWH was 110% beter dan de eerste helft. IFC scoorde nog wel de 9-0, maar dat was voor ASWH geen reden om het totaal te laten lopen. Persoonlijk kan ik daar erg van genieten, 9-0 achter staan en dan toch lekker blijven voetballen om er het beste van te maken.

Uiteindelijk werd de tweede helft vooral verpest door het weer en bleef het voetbal mooi om naar te kijken. Half bevroren spelers die er alles uitpersten om het ons als toeschouwers zo boeiend mogelijk te maken. In ieder geval zo spannend dat je het niet kon maken om de warme kantine op te zoeken, want dan miste je misschien net die mooie goal of actie. En ik heb echt hele mooie dingen gezien vandaag. Bijvoorbeeld hoe onze nummer 7 zich bij de cornervlag omringd door minimaal 4 tegenstanders staande wist te houden en alsnog de bal bij een medespeler wist te krijgen. Genieten!

Uiteindelijk werd de tweede helft met 5-4 gewonnen en was de einduitslag 13-4. Voor ASWH misschien een aanknopingspunt om verder te gaan zoeken naar een manier om de jongens vanaf het begin ‘scherp’ te krijgen, dan wordt het volgende keer hopelijk weer een superspannende wedstrijd. Ik kijk er nu alvast naar uit.

Nog even een compliment voor onze invaller van vandaag: Dean. Hij heeft (al is dat natuurlijk een bijna onmogelijke opgave) op een geweldige wijze Diesel vervangen. Hij heeft laten zien dat niet ‘vriendjespolitiek’ de reden voor zijn invalbeurt is geweest, maar juist het feit dat hij als speler zo’n vooruitgang heeft gemaakt. Mensen die dat anders zien kunnen altijd bij mij langs komen om ‘vrienden’ met me te worden, kunnen we samen eens kijken wie nu de nieuwe Messi of Ronaldo bij zich thuis heeft wonen. Ik moet u nu alvast teleurstellen…die woont bij mij.
Maakt u zich geen zorgen hoor, degene die zich druk heeft gemaakt over ‘vriendjespolitiek’ leest dit stukje toch niet, dus het gaat niet over u.

Nog één kraker te gaan, tegen de Kampioen (Dubbeldam F2), die dit weekend met 10-1 gewonnen heeft van Oranje Wit. Alleen bij de volle winst kan IFC F1 zich ook Kampioen noemen. De spanning stijgt, in ieder geval hoop ik op de volle 3 punten!

De vader van de nieuwe CR7