En weer een overwinning ……!

Zaterdag 22 april 2017 speelden we een uit-wedstrijd tegen Pelikaan JO15-3 en ondanks de afwezigheid van 5(!) eigen spelers door blessures en vakantie, wisten we toch een ijzersterk team neer te zetten – dankzij Joey, Martijn en Mike van JO15-2 – waarvoor dank!
Na de promotie naar de vierde klasse, is het toch iedere week weer spannend hoe onze jongens het er van af brengen en ook deze wedstrijd was een echte strijd!
Pelikaan deed zijn taak en maakte het IFC best moeilijk, en het was vooral een aantrekkelijk spel om naar te kijken, maar helaas lang zonder doelpunten…
Gelukkig kunnen we altijd rekenen op onze Rick, die zijn actie op links wist te maken en na een heerlijke voorzet wist onze gastspeler Joey koelbloedig de bal achter de keeper van Pelikaan te krijgen; 0-1.
Met deze magere 0-1 gingen we de rust in.
In de tweede helft deden beide team hardnekkig hun best om het doel van de tegenstander te vinden en gelukkig was het IFC, die als eerste wist te scoren. Een exacte kopie van het eerste doelpunt; een actie over links van Rick, een voorzet en af gemaakt door wederom Joey – heerlijk – 0-2!!!
Je merkt dat met deze stand, IFC iets achterover ging leunen en hierdoor kwam er meer druk op het doel van Wouter. De verdediging was niet altijd even zeker en een bal, die niet snel genoeg werd weggewerkt, kwam voor de voet van een speler van Pelikaan en de 1-2 was een feit.
Met man en macht werden de spelers van IFC aangespoord om vooral rust in het spel te houden en niet het hoofd, en de wedstrijd, te verliezen.
Dylan weet als spits zijn taak en hij pakte zijn doelpuntje mee; 1-3 – gelukkig…
Maar de strijd was nog niet gestreden en Pelikaan deed wat mogelijk was om te scoren en dit lukte ze ook nog en daarmee was de spanning weer terug – 2-3.
Het zou toch niet zo zijn, dat we hier punten zouden laten liggen?!?!
Maar gelukkig was daar het verlossende, laatste fluitsignaal en wederom 3 punten voor IFC – gefeliciteerd, mannen!!!
‘s Middags speelde onze directe tegenstander ASWH hun wedstrijd en zij wisten ook te winnen, dus de stand is nu dat IFC 20 punten heeft uit 8 wedstrijden en ASWH 19 punten uit 8 wedstrijden.
Mochten beide teams blijven winnen, dan wordt de wedstrijd op 13 mei – ASWH tegen IFC – alles bepalend voor het kampioenschap…
Maar goed, eerst nog de wedstrijden op 29 april en 3 mei winnen 🙂
We spelen zaterdag een thuiswedstrijd om 10:00 uur tegen Alblasserdam JO15-2 – verzamelen om 09:30 uur in de kleedkamer.
Iedereen een heel fijne Koningsdag gewenst en uiteraard is er donderdag geen training – tot zaterdag!