Even voorstellen: nieuwe fysiotherapeut Bas Nagtegaal

Ik ben Bas Nagtegaal (24 jaar) en woon in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik heb tot mijn 21e gevoetbald op reserve hoofdklasse niveau (2e elftal) en ben na een voorste kruisbandoperatie gestopt en actief geraakt als fysiotherapeut binnen de (top)sport.
Momenteel ben ik werkzaam bij de profopleiding (O17 en O19) van Sparta Rotterdam en daarnaast op woensdag in de particuliere praktijk bij Fysiotherapie Ambacht. Tevens zal ik woensdagavond bij IFC aanwezig zijn.

Mijn interesses liggen bij de sportrevalidatie en daaraan gekoppeld de blessurepreventie. Voorkomen is namelijk nog altijd beter dan genezen! Binnen de sportrevalidatie richt ik mijzelf met name op het moment van ‘Return to play’. Dit is mijns inziens het belangrijkste moment binnen de revalidatie, omdat je vaak ziet dat er bij de sporthervatting een recidief (terugkerende) of andere blessure ontstaat, waardoor een speler langdurig uit de roulatie is en moeizaam terugkomt op niveau. Middels specifieke testen probeer ik de stap van blessure naar sporthervatting zo klein mogelijk te maken en te zorgen dat een speler weer snel zijn niveau kan halen.
Om structureel je niveau te kunnen halen, moet je gewoonweg veel op het veld kunnen staan. Als we daaraan koppelen dat een speler gemiddeld 2x per seizoen geblesseerd is, komen we automatisch bij een andere belangrijke component binnen het voetbal; Blessurepreventie. Door middel van recente wetenschappelijke inzichten en oefeningen te verwerken in trainingen, probeer ik spelers bewust en actief met hun lichaam bezig te laten zijn met als doel blessures voorkomen.

Wil je een keer kennismaken of heb je een vraag over een blessure kom dan gerust eens langs. Ik ben iedere woensdagavond aanwezig vanaf 19:15 uur in de verzorgersruimte naast kleedkamer 2. Ook iedere maandagavond is mijn collega en tevens sportfysiotherapeut Kira Stok aanwezig voor alle vragen en behandelingen.

Onder het kopje leden vind je alle overige informatie omtrent de fysio en verzorging: klik hier

Behandeling of controle kan ook buiten deze tijden op de hoofdlocatie van Fysiotherapie Ambacht

Adres: Avelingen 3 (Louwersplein)
Telefoon: 078-6817430 of whatsapp Friso op 06-24736058
Mail: friso@fysiotherapie-ambacht.nl
Therapeuten voor IFC: Friso Paulussen (fysio/manueel en dry needling)
Bas Nagtegaal (fysio en sportrevalidatie)
Manon Korvink (fysio en dry needling)