Evenwicht in oefenduel IFC met Zwaluwen

De tweede oefenwedstrijd voor beide teams eindigde woensdagavond 8 augustus in evenwicht met een 2-2 gelijkspel. Gezien het spelbeeld overigens wel een terechte uitslag.
In de eerste helft was IFC de licht bovenliggende ploeg. Na ruim tien minuten spelen schoot Perry van Eijken vanaf 18 meter een afvallende bal, uit een corner van Danny Slingerland werd de bal door een verdediger weggekopt, fraai in de bovenhoek. In de daaropvolgende tien minuten had IFC gemakkelijk de score kunnen verdubbelen. Echter een schot van Marcelo Gomes de Veiga werd door de doelman over de lat gewerkt en een stiftbal van Danny Slingerland raakte slechts de buitenkant van de paal. Enkele minuten later viel wel de verdubbeling van de score. Na een goede aanval was het Juthlin Castillo die doel trof 2-0. Op slag van het rustsignaal was het Mario Nijgh die voor de 2-1 tussenstand zorgde.
Bij de start en in de loop van de tweede helft wisselden beide ploegen uiteraard veelvuldig, maar waren de Vlaardingers wel spelbepalend. Na een uur spelen was het de van Smitshoek afkomstige Giliomar Leona, die niet verrassend voor de gelijkmaker op het scorebord zorgde.
In de slotfase van de wedstrijd had IFC zomaar de zege naar zich toe kunnen trekken. Bij twee snelle counters had het kunnen en eigenlijk moeten scoren. Helaas miste de inzet van Noël Goossens de juiste richting en ging de bal van Everon Pisas tegen de paal.

Na de twee nederlagen in de vorige twee seizoenen tegen Zwaluwen Vlaardingen eindigde deze keer de bijna traditionele oefenwedstrijd in een gelijkspel. Trainer Breetveld was na afloop minder te spreken over de tweede helft van zijn team en zal ongetwijfeld punten gezien hebben waar aangewerkt moet gaan worden.

Aankomende zondag 12 augustus speelt IFC zijn derde oefenwedstrijd thuis tegen het in de zondag 2e klasse C van West 2 uitkomende ONA uit Gouda.
IFC – Zwaluwen Vlaardingen: 2-2 (2-1).
12. 1-0 Perry van Eijken, 24. 2-0 Juthlin Castillo, 45. 2-1 Mario Nijgh en 60. 2-2 Giliomar Leona.
Beginopstelling IFC: Davey van Pelt; Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman, Edison Warner, Perry van Eijken, Marcelo Gomes de Veiga, Danny Slingerland, Everon Pisas, Joey Grootenboer en Juthlin Castillo.
Invallers in 2e helft: Nico Ramos, Stanley Ammerlaan, Noël Goossens, Amir Mahmoudian en Tim Willemstijn.

Cees van Heeren

 


Aankondiging deze wedstrijd

IFC OEFENT THUIS TEGEN ZWALUWEN VLAARDINGEN

Geplaatst op 17:54h in Nieuwsflits door Jeroen van der Sman

Na de goede overwinning in de eerste oefenwedstrijd bij de VV Dongen, kan de vernieuwde selectie van IFC in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen zich op eigen veld presenteren aan haar supporters.

De tweede oefenwedstrijd is namelijk aankomende woensdag 8 augustus om 20.00 uur op sportpark Schildman.
Het betreft de laatste seizoenen jaarlijks te spelen oefenwedstrijd tegen Zwaluwen Vlaardingen.
De Vlaardingse Voetbalvereniging Zwaluwen bestaat met ingang van 5 september 1935 en speelt met ingang van het jaar 1970 op hetzelfde complex in de wijk Vlaardingen Holy. In 1951 werd de grootste triomf geboekt met de winst van de zaterdag amateur voetbal beker.
Het eerste elftal van de vereniging is de laatste jaren een vaste speler in de zaterdag hoofdklasse. Het komt namelijk dit seizoen 18-19 voor de negende achtereenvolgende keer uit in de hoofdklasse, waarbij een vierde plaats de hoogste eindklassering tot nog toe was.

Voor dit seizoen nam de club afscheid van 5 selectiespelers, waaronder de aanvallend ingestelden Merrelaar (naar SC Feyenoord), Keizerswaard (naar DVO´32) en De Nijs (naar CVV Zwervers). In totaal kon de nieuwe hoofdtrainer Danny Schenkel ook 4 nieuwe selectiespelers van buiten de eigen vereniging begroeten waaronder: Biekman van Oranje Wit, Leona van Jodan Boys en Pique van DHC.

In het seizoen 2016-2017 speelden beide teams ook tegen elkaar op sportpark Schildman en de Vlaardingers wonnen toen met 0-1 door een doelpunt van De Nijs. Afgelopen seizoen troffen beide teams elkaar in Vlaardingen. In de toen voor beide teams eerste oefenwedstrijd won de thuisclub met 4-1, waarbij het doelpunt van IFC door Marwin Richard werd gemaakt.

Thans betreft het voor beide teams de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding. De Vlaardingen speelden hun eerste oefenwedstrijd ook afgelopen zaterdag en speelden met 1-1 gelijk bij onze competitietegenstander Halsteren (doelpunt van Mullem).

Zal IFC de ingezette lijn kunnen doortrekken of weet Zwaluwen opnieuw te winnen? Kom dus kijken!

tekst: Cees van Heeren