FCJO19-3 strijdend ten onder in dorspderby

Op deze prachtige nazomerdag stond de enige echte dorpsderby op het programma. Met een volle ziekenboeg was het puzzelen om een team op de been te krijgen. Gelukkig waren diverse spelers uit andere teams bereid om te komen helpen. Hiervoor hartelijke dank !
Vanaf het begin stond de ploeg onder flinke druk. Veel speelde zich af op eigen helft. Het was slordig in passing en aanname, onrustig en veel duels werden verloren. De ploeg was zichzelf niet onder het toeziend oog van vele toeschouwers.
Een aantal prima uitgespeelde aanvallen en een corner werden uiteindelijk afgestraft en redelijk snel was het 0-3. Vanaf dat moment kwam de ploeg langzaam in de wedstrijd. Ze wisten elkaar iets beter te vinden en gingen nu ook wat meer tikken. Kleine kansjes en uiteindelijk verdween een mooi afstandsschot in de goal.
Dit gaf goede moed in het verdere verloop van de 1e helft. De mannen stroopten de mouwen van de kortemouwenshirts verder op. Ze gingen ervoor maar helaas geen aansluitingstreffer vlak voor rust.
In de rust gaven de jongens zelf aan dat meer rust in het spel moest komen. En ook meer bij elkaar moesten spelen net zoals in het laatste stuk van de 1e helft. Besloten werd met vier middenvelders te gaan spelen. Dit om meer aanspeelbaar te blijven en de 2e bal makkelijker te kunnen oppakken.
Het team ging met vertrouwen de 2e helft in. En dit werd vergroot door een snelle 2e treffer na een prachtige diepe pass werd de keeper gepasseerd. Met extra power werd de wedstrijd in handen genomen.
Met grote rust werd de bal rondgespeeld en in de ploeg gehouden. Met goed tikwerk en samenspel werd gezocht naar de gelijkmaker. Kleine kansjes ontstonden en soms wat grotere. Helaas konden ze net niet worden verzilverd. Geduldig bleef IFC zoeken naar de openingen in de defensie.
Het zat alleen niet mee. Tot aan de 16 meter was het prima daarna werd het wat lastiger en een klein beetje geluk ontbrak. De krachten vloeiden vervolgens langzaam weg. Net na de drinkpauze op bijna 3/4 van de wedstrijd was daar weer een corner die na een klutsbal ongelukkig in de goal verdween. Dit was een grote domper. De ploeg zette nog een aantal malen aan, maar het echte geloof in een goede afloop was weg.
Met het warme weer en aan de verkeerde kant van de score wordt het extra lastig. De tegenpartij kan dan nog wel dat laatste beetje energie vinden voor het restant. Dat er dan nog drie goals in gaan na wat ongelukkige misverstanden en half geraakte is dan alleen leuk voor het scorebord.
Deze geflatteerde uitslag doet geen recht aan de veerkracht die het team gezamenlijk heeft getoond. Na een moeizaam begin knokten jullie je op faire, positieve en sportieve wijze terug in wedstrijd na de snelle ruime achterstand. Dit is zoals we jullie kennen om na een tegenslag met elkaar aan de slag te gaan om terug te komen. Dikke complimenten daarvoor en dat is de basis voor de rest van het seizoen!!