Feestopstelling JO19-3 leidt tot leeggelopen luchtballonnen

In de laatste wedstrijd van deze competitiehelft wilden de mannen iets verrassends doen. Ze namen een hoge hoed, gooiden de spelers erin en maakten een eigen opstelling. Of eigenlijk beter gezegd een feestopstelling met keeper en verdedigers in de spits en middenvelders en aanvallers in de verdediging. En gebruikelijke links op rechts en gebruikelijke rechts op links.

Dit alles met het doel om de analisten van Teisterbanders in Kerk-Avezaath met hun eerdere scoutingrapporten op het verkeerde been te zetten. Grote vraag is natuurlijk of dat zou lukken of dat het team zelf met op het verkeerde been zou worden gezet?

In de 1e helft was het daardoor erg rommelig en zoeken. Desondanks werden toch nog genoeg kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. Achterin was het ook lastig en kreeg de tegenstander ook genoeg mogelijkheden. De improvisatiegoallie had diverse katachtige reddingen. Knap gedaan. Alleen met de rust stond het toch 3-0 achter tegen een ploeg die geconcentreerd en met veel inzet bleef spelen. Een terechte stand op het bord, maar eigenlijk wel te groot als je de eigen normale kwaliteiten daar tegen over zou zetten.

In de rust wilde het team toch in de normale opstelling spelen om te kijken of het tij nog gekeerd kon worden. Een terughusseling in de hoge hoed deden ze en de bekende plekjes werden ingenomen.

Het verloop van de 2e helft was iets beter dan in het voorgaande deel. Meer voetbal zat erin, maar al met al bleek dat de jolige stemming niet meer was te keren. Ondanks een mooie treffer die meteen daarna door ongeconcentreerd handelen weer werd teniet gedaan.

Genoeg kansen voor meer goals, maar slordigheid voerde de boventoon. Veel stil staan en te laat reageren tegen een strijdende en bij vlagen goed samenspelende ploeg maakte dat er geen echte kans ontstond om echt goed in de wedstrijd te komen. De veerkracht ontbrak vandaag.

Het bleef rommelig op het hobbelige veld. De wisselspelers vermaakten zich met de kwalificatie van Max Verstappen op pole. Toch wilden ze er nog wel in, maar ook zij konden niet meer voor de grote ommekeer zorgen. Meer goals aan beide kanten vielen nog waardoor 6-2 op het meetellende scorebord kwam te staan.

Na afloop nog een mooie teamfoto als schitterend souveniertje aan deze wedstrijd. Helaas qua resultaat en ook qua voetbalspel en inzet geen weergave van deze herfstcompetitie.

De voetballes is in ieder geval wel dat een mindset vooraf vanuit een feestinstelling gedurende de wedstrijd niet meer om te keren is. Ook al wil je dat als ploeg nog zo graag keren na de rust. Zoals gezegd vanuit voetbalperspectief bekeken een onnodig verlies maar het was in ieder geval wel een gezellig en vrolijk einde zonder echte slingers en luchtballonnen.

Hopelijk na de winterstop in januari weer normaal kunnen trainen en wedstrijden spelen. Alvast prettige feestdagen en tot 2022!