Focus op competitie

Na het niet verwachte bekerverlies bij Zwaluwe ligt nu voor IFC de volledige focus op de competitie met als doelstelling promoveren. Zaterdag staat een thuiswedstrijd, helaas zonder publiek, op het programma tegen Herovina. Een tegenstander die het in de competitie weliswaar bescheiden doet, maar door een overwinning tegen een ploeg uit de derde klasse, wel de volgende bekerronde wist te bereiken.

De Tegenstander Herovina:
Op 6 mei 1946 werd de vv Herovina (Plaats der Helden) opgericht uit het dorp Herwijnen in de gemeente West-Betuwe. Het sportieve hoogtepunt van de vereniging dateert wellicht uit 1985 toen het eerste elftal in Andel tegen NOAD´32 voor 1500 toeschouwers promotie afdwong naar de 2e klasse.
Deze eeuw kwam het eerste elftal, behoudens zeven seizoenen, steeds uit in de vierde klasse. De doelstelling is echter op termijn wel een stabiele derde klasser te worden.
Herovina heeft circa 380 leden en 15 teams die in competitieverband uitkomen, waarvan 3 mannen seniorenteams.

 

Vorige seizoenen:
In het laatste volledig afgewerkte seizoen 18-19 eindigde de ploeg op de 4e plaats in de vierde klasse met 31 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 68 voor en 41 tegen. In de twee laatste afgebroken seizoenen werden in de vierde klasse 18 competitiewedstrijden gespeeld waarvan er acht gewonnen en vijf verloren werden.

Dit seizoen:
Marcel de Groot staat voor het eerst als trainer voor de groep. In het bekertoernooi wonnen ze hun poule tegen Olympia´60, BLC en De Braak. Afgelopen zaterdag wonnen ze na een 1-3 achterstand met 4-3 van het in de derde klasse uitkomende HSSC´61.
In de competitie nemen ze een bescheiden 10e plaats in met 6 punten uit 6 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 11 tegen. De beide gespeelde uitwedstrijden (bij Peursum en Noordeloos) werden verloren, waarna de uitwedstrijden bij GSC/ODS en Leerdam Sport vervolgens ook werden verloren. De 19 gemaakte competitie doelpunten zijn gemaakt door vijf verschillende spelers. Kevin Steenbruggen is teamtopscorer met acht goals.

Historie:
Op 1 juni 2019 troffen IFC en Herovina elkaar in de nacompetitie 3e/4e klasse, waarbij IFC zeer duidelijk met 5-0 won.

Waar te zien:
De competitiewedstijd tussen IFC en Herovina in de vierde klasse E op Sportpark Schildman, start zaterdag 20 november om 15.15 uur.

Cees van Heeren