Football Skills Nederland en IFC maken er een leuke middag van

Het fotoverslag vind je hier.

IFC verwelkomde de jeugd van 5 tot en met 9 jaar om getraind te worden door zes professionele trainers van Football Skills Nederland. En het was zo leuk en leerzaam dat het naar meer smaakt. We gaan deze middag proberen te herhalen voor de nieuwe competitie.

We hadden de jeugd verdeeld in voetbalschool, F-jeugd (O-9 en O-8) en E-jeugd (O13 en O12). De O13 en O12 zijn begonnen met voetballen in toernooivorm, zoals de KNVB dat volgend seizoen wil gaan doen. Zonder scheidsrechter, 6×6, met een spelbegeleider die alleen ingrijpt als de situatie daarom vraagt en verder veel verantwoordelijkheid neerleggen bij de kinderen. En dat ging boven (mijn) verwachting. Het lijkt een beetje op straatvoetbal.

De kinderen beslissen zelf wie de bal krijgt als hij over de lijn is en wie een vrije trap mag nemen. Met dank aan Mitchell de Ridder, Esad Besiç en Adam den Boer die als spelbegeleiders optraden.
De voetbalschool, O9 en O8 begonnen op het B-veld met trainen. En dat deed Football Skills Nederland op een bijzonder leuke manier. Verdeeld in kleine groepen kreeg elke groep een keeperstraining, een techniektraining en training die de motoriek van de kinderen verbetert.

Vervolgens ruilden de spelers van veld.

Mooi is ook dat Football Skills de kinderen laat nadenken over het mooie spelletje. Op de vraag wie je beter kan maken was het even stil. Niet de trainers, maar jezelf en de trainers helpen erbij ging er in als zoete koek. En op de vraag over een wedstrijd van Arsenal uit 2002 met een mooie passeerbeweging en een doelpunt stak bijna iedereen zijn hand in de lucht. Dennis Bergkamp maakte een mooie beweging en de vraag was of hij dat getraind had of niet werd uitgebreid behandeld.

Alleen maar blije gezichten? Nee, jammer genoeg een speler die de bal op zijn hoofd krijgt en een scheurtje opliep, waar even veel bloed uitkwam. Maar op weg naar de dokter die met een druppeltje lijm de boel weer zou dichtplakken was hij al weer die stoere bink. Kortom een meer dan geslaagde middag.
En wil je lid worden, omdat je deze training en de wedstrijdjes leuk vond, dan moedigen we dat aan met een cadeaubon.

Het inschrijfformulier vind je hier.

Jacques Grossouw
Jeugdvoorzitter IFC