Formidabele uitdaging voor IFC in kwartfinale beker tegen G.O.E.S.

Nog nimmer bereikte IFC de kwartfinale in het bekertoernooi van district Zuid 1. Dit seizoen dus voor het eerst en daarin treft het in G.O.E.S. een formidabele tegenstander. Een tegenstander die twee klassen hoger uitkomt. De inzet is, dat de winnaar van deze kwartfinale zich plaatst voor de eerste voorronde van de betaalde KNVB beker.

Tegenstander G.O.E.S.:
Dvv Goese vv Gezamenlijk Opwaarts, Eendrachtig Sterk uit de plaats Goes in Zeeland is de rechtsopvolger van het in 1895 opgerichte Zeelandia, dat daarna Zeeland Vooruit werd en vervolgens GVV (Goese Voetbal Vereniging) en nu dus VV G.O.E.S. De vereniging is de oudste voetbalclub uit de provincie Zeeland. De vereniging kent naast de huidige tegenstander ook een standardelftal, dat op de zaterdag in de 4e klasse uitkomt.
De bekendste oud speler van de vereniging is `de zwarte panter` Frans de Munck, die in totaal 31 interlands voor Nederland heeft gekeept.
Voor het laatst kon de vereniging in het jaar 2009 een kampioenschap vieren, toen in de derde klasse.
Ingaande het seizoen 2018/2019 kwam het vier seizoenen uit in de derde divisie. Dit seizoen komt het voor het tweede seizoen weer uit in de vierde divisie.

Huidig seizoen:
In de 4e divisie C doet G.O.E.S. het voortreffelijk. Het is koploper met 52 punten uit 23 wedstrijden. 16 wedstrijden werden gewonnen en vier maal werd er gelijkgespeeld. Bij Venray werd verloren met 4-3 en bij Achilles Veen met 2-1. Ook thuis werd verloren van Achilles Veen en wel met 3-4.
Ze hebben een fantastisch doelsaldo van 74 doelpunten voor en slechts 27 doelpunten tegen.
Van alle ploegen die uitkomen in de alle vier de vierde divisies hebben ze het meeste aantal doelpunten gemaakt!
In het district bekertoernooi werd in de ko-fase achtereenvolgens gewonnen van SSV´65 (7-3), HVV´24 (2-0), SVOD´22 (6-2) en Prinsenland (3-0).

De selectie:
Hoofdtrainer Dennis de Nooijer is bezig aan zijn tweede seizoen bij G.O.E.S.
Liefst 13 spelers kwamen in de competitie al tot scoren. Spits Daniel Wissel (o.a. ex. ASWH) is teamtopscorer met 17 doelpunten. Aanvallende middenvelder Sjoerd Verhulst, overgekomen van SVOD´22, maakte er al 14. Claude de Smit is goed voor 12 competitie doelpunten en de beide flankaanvallers Rowan Traas (overgekomen van De Patrijzen) en Erwin Franse voor respectievelijk 9 en 7 doelpunten. Keeper Matthew Lentink is internationaal voor Aruba.

Historie:
In de seizoenen 14-15 en 17-18 troffen beide teams elkaar op de zondag. In 14-15 in de eerste klasse won G.O.E.S. in Ambacht met 0-2. Enkele jaren later werd het in de hoofdklasse (thans 4e divisie) een enerverende wedstrijd, die in 3-3 eindigde, na een 3-1 voorsprong met de rust voor IFC. Doelpuntenmakers IFC: Danny Slingerland, Stephen Emelina en Ozan Cimen en voor G.O.E. S. Ray Kroon, Erwin Franse en Daniel Wissel. De uitwedstijd in Goes in 2018 won IFC later met 0-1 door een benutte penalty van Perry van Eijken.
In dat seizoen speelde de thans voor Brighton & Hove Albion uitkomende Jean Paul van Hecke voor de Zeeuwse ploeg in de verdediging mee.

Waar te zien:
Aangezien G.O.E.S. twee klassen hoger speelt en daarin de trotse koploper is, is het op papier de torenhoge favoriet. Maar zeker in bekervoetbal is alles mogelijk. Het belooft dus een spannende wedstrijd te gaan worden. Kom dus kijken en uw ploeg aanmoedigen! De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zaterdag 30 maart 2024 om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter dhr. N.P.P. Cremers.
Tot Ziens!