Frank van der Hoeven nieuwe trainer IFC Vrouwen

De 48-jarige Frank van der Hoeven wordt de nieuwe trainer van de IFC-vrouwenselectie. Momenteel is Van der Hoeven actief bij voetbalvereniging Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel. Met het binnenhalen van Frank van der Hoeven komt gelijk een hoeveelheid ervaring binnen. Op trainersgebied heeft Van der Hoeven aan alle leeftijdsgroepen training gegeven: vanaf de kinderen die net tegen een bal trappen tot aan Jongens onder 19. Ook bij het vrouwenvoetbal is Frank van der Hoeven bij Spirit heel actief. Niet alleen als trainer, maar ook als persoon in de technische staf. “Ik heb bij vv Spirit eigenlijk aan de wieg gestaan van het meisjesvoetbal. De hele opzet van deze afdeling heb ik stap voor stap gerealiseerd. Het is nu een afdeling waar iedereen bij vv Spirit trots op is”, aldus Frank van der Hoeven. Bij vv Spirit heeft Frank als trainer ook Vrouwen 1 onder zijn hoede gehad.

Als speler is Van der Hoeven enkele jaren actief geweest bij vv Gouderak en via zijn zoon actief geworden als leider/trainer. “Je weet hoe het gaat natuurlijk. Je staat als vader langs de lijn en voor dat je het weet ben je actief als leider en/of trainer. En dat heb ik altijd met veel plezier gedaan trouwens.”

Inmiddels is de naam Van der Hoeven als trainer bekend bij vv Gouderak, SC Excelsior en vv Spirit. Daar komt nu dus het Ambachtse IFC bij. “Met enkele meidenteams van Spirit was ik in 2019 op het groots opgezette IFC Girls Tournament. De sfeer van het toernooi en de vereniging sprak mij enorm aan: gemoedelijk en gezellig. Vanaf dat moment heb ik de Facebookpagina van de IFC Girls Academy geliket en zodoende wist ik dus dat er een vacature was voor de functie van hoofdtrainer van IFC Vrouwen 1”, aldus Van der Hoeven die in het dagelijkse leven zijn geld als constructiebankwerker verdient.

Van der Hoeven omschrijft zichzelf als een rustige, vragende trainer die graag vanuit het midden van de groep opereert. “Natuurlijk is er ruimte voor meningen van speelsters en mensen in de directe omgeving. Maar de beslissing zal toch altijd bij mij liggen.” Het liefst kneedt Frank van IFC Vrouwen 1 een “vechtteam”. “En dan in de goede betekenis van het woord natuurlijk. Een elftal dat het andere teams altijd lastig kan maken.

Over het huidige niveau van het team en de tegenstanders valt op dit moment niet zo gek veel te zeggen. De competitie, IFC vrouwen 1 speelt in de tweede klasse, is al twee jaar niet gespeeld of afgemaakt. Dan weet je eigenlijk niet wat voor invloed dat heeft gehad op de speelsters zelf en op de tegenstanders.” Niet voor niets dat Van der Hoeven handhaving in de tweede klasse als doel voor het komend seizoen heeft gesteld.