Geen fout bij hekkensluiter De Meern voor Ambachtse zondag hoofdklasser

Bij het troosteloos op de laatste plaats staande De Meern maakte de Ambachtse zondag hoofdklasser IFC geen fout en won zoals het wellicht ook behoort met een marge van drie doelpunten de wedstrijd 0-3. Hierdoor stijgt de brigade naar de zevende plaats op de ranglijst.

Het team van trainer Virgil Breetveld startte weer met de gebruikelijke elf basisspelers van de laatste weken.
Hoewel De Meern een mega grote vereniging is met meer dan 100 teams, is de belangstelling voor het vlaggenschip minimaal. Inclusief de supporters van IFC waren er nog geen 75 toeschouwers langs het winderige veld te vinden. IFC begon de wedstrijd met de wind mee en kwam binnen de tien minuten spelen op een voorsprong. Een voorzet van Nico Ramos belandde achter de laatste linie, aanvoerder Danny Slingerland anticipeerde met een goede loopactie daarop als beste en tikte de bal vervolgens langs de doelman voor de 0-1 voorsprong. Een tiental minuten voor de rust nam Slingerland het doel van Swanink met een vrije trap onder vuur, doch de doelman voorkwam een verdubbeling van de score.

In de loop van de tweede helft werd de wedstrijd met name van de kant van de onmachtige gastheren bitsiger en moest de in de hoofdklasse debuterende scheidsrechter regelmatig spelers tot de orde roepen. Halfweg de tweede helft zette Perry van Eijken een aanval op en zette aan de linkerkant Juhtlen Castillo aan het werk, diens voorzet bereikte de geheel vrij gelaten Joey Grootenboer die uithaalde en voor de 0-2 zorgde, zijn 5e competitietreffer. Enkele minuten daarna een goede actie van de inmiddels ingevallen Everon Pisas en opnieuw was het Joey Grootenboer, die de trekker overhaalde voor de 0-3 eindstand. IFC had als tegenstander simpelweg meer kwaliteit dan de zeer matige thuisploeg en de overwinning was meer dan terecht.
Zo behaalde IFC zijn 30ste overwinning in zijn geschiedenis in de hoofdklasse.

In de jaargang 2018 resten IFC nog twee wedstrijden. Dinsdagavond 11 december om 20.00 uur voor de beker in Goes tegen de zaterdag 2e klasser SSV´65 en zondag 16 december in de competitie de regiowedstrijd thuis tegen Unitas uit Gorinchem. Het in de laatste zes competitiewedstrijden 13 punten veroverd hebbende IFC lijkt in goede doen te zijn om ook een positief resultaat te behalen in deze wedstrijden.

De Meern – IFC: 0-3 (0-1).
9. 0-1 Danny Slingerland, 66. 0-2 Joey Grootenboer en 72. 0-3 Joey Grootenboer.
Opm. scheidsrechter Robin Vereijken uit Beek bijgestaan door dhr. R. Metsemakers en M. Winckens gaf in totaal 8 gele kaarten, waarvan 2 aan de zijde van IFC.
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Marcelo Gomes da Veiga (82. Mohamed el Bannasri), Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti (60. Everon Pisas), Juhtlen Castillo, Tim Willemstijn en Joey Grootenboer (83. Noël Goossens).

Tekst: Cees van Heeren