GEEN PUNTENGEWIN IN ZUID-LIMBURG

tekst: Cees van Heeren

De eerste competitiewedstrijd ooit in Zuid-Limburg heeft voor IFC geen puntengewin opgeleverd. Na een 0-1 voorsprong draaide thuisteam Chevremont nog in de eerste helft in een tijdsbestek van 12 minuten via drie doelpunten de stand volledig om. In het resterende deel van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Zo moest IFC en haar supporters de 2,5 uur durende terugreis zonder punten aanvangen.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd niet beschikken over de al langer geblesseerden Achraf el Hajouti en Nico Ramos. Terwijl Stephen Emelina nog geschorst was. De drie overige geblesseerden Danny Versluis, Jordi Fok en topschutter Yoeri Rombouts namen nog wel plaats op de reservebank. Zo leek de reservebank met verder nog de fitte keeper Lorenzo van Trijp, Thomas Keuter en junior Adam den Boer nog vol bezet. Frits Paap had verder voor het eerst in deze competitie een basisplaats.
ifc-supporters
Bij veel IFC supporters bevreemde overigens de veldbezetting en met name de plaats van een tweetal spelers.

De eerste gevaarlijke aanval in de beginfase was weliswaar voor IFC (Akin Arslan over), maar hierna was het thuisteam duidelijk de bovenliggende partij. Vooral over de linkerkant kwam Chevremont vaak gevaarlijk door, waarbij centrale verdediger Meijer! opvallend weinig werd opgepakt. Een doelpunt leverde het echter aanvankelijk niet op.
In tegendeel, het doelpunt kon IFC noteren. Even over halfweg de eerste helft stuurde Perry van Eijken aan de linkerkant Ozan Cimen weg. Hoewel er een overtreding op hem begaan werd (gaf de scheidsrechter voordeel) kreeg hij de bal nog wel bij Akin Arslan, die binnenschoot 0-1. Enkele minuten later was de stand alweer gelijk. Bij een schot van Rodney Klinkenberg stond keeper Bas van Zee als vastgenageld 1-1. In de 35e minuut leek IFC weer op voorsprong te komen. Een prima aanval opgezet door Ufuk Akkanoglu en een verlenging van Marwin Richard bracht de bal bij Akin Arslan, die twee verdedigers mooi uitkapte. Helaas zijn geplaatst schot verdween langs de verkeerde kant van de paal. Chevremont schakelde pijlsnel om, de organisatie was even weg bij IFC en centrale verdediger Meijer haalde de trekker over 2-1. In de 12e minuut na de aanvankelijke voorsprong volgde een keer een aanval over de rechterkant van het thuisteam. Van Iersel speelde back Chayo Maria uit en zijn voorzet werd door Rodney Klinkenberg keihard binnengekopt 3-1. Doordat de bal na een voorzet van Danny Slingerland door de voor de eerste paal komende Arslan naast geschoten werd, was de ruststand ook 3-1.

Na de rust zette had IFC wel meer balbezit, maar dit leidde tot heel weinig echte kansen. Een schot van Van Eijken, via een verdediger over en een poging van Richard die naast ging, dat waren de belangrijkste feiten. De beste kansen uit de omschakeling waren dan ook eigenlijk voor Chevremont. Keeper van Zee tot twee maal toe voorkwam een nieuw tegen doelpunt en een open kans was daarnaast niet besteed aan Stevens.
Waar het thuisteam tussen de 70ste en 75ste minuut hun drie wissel mogelijkheden hadden gebruikt vielen in de slotfase aan de zijde van IFC nog zowel Keuter als Rombouts in.
Een gevolg op de uitkomst van de wedstrijd hadden alle wissels echter niet, Chevremont behield de drie punten thuis.
Volgende week zondag 18 september speelt IFC weer een thuiswedstijd om 14.00 uur tegen één van de huidige drie koplopers in de stand DHC uit Delft.

Chevremont – IFC: 3-1 (3-1).
26. 0-1 Akin Arslan, 30. 1-1 Rodney Klinkenberg, 35. 2-1 Daniel Meijer en 38. 3-1 Rodney Klinkenberg.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Chayo Maria (87. Yoeri Rombouts), Ronnie Nouwen, Akin Arslan, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Frits Paap (85. Thomas Keuter), Ozan Cimen, Marwin Richard, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.