Geen schade voor IFC bij Klundert.

Geen schade voor IFC bij Klundert In de eerste van drie krakers tegen de respectievelijke nummers vier, drie en twee in de stand leed IFC geen schade. Bij de nummer vier Klundert werd met 2-4 gewonnen. De voorsprong op de nummer twee Groote Lindt van 7 punten en 10 punten op nummer drie Internos blijft comfortabel.

Het team van de Zwijndrechtse trainer Ron Timmers begon in dezelfde opstelling als vorige week

bij het begin van de 2e helft met Yoeri Rombouts in de spits. De van vakantie teruggekeerde Oussama el Hajouti begon als wisselspeler.

Hoewel in de eerste minuut al een behoorlijk goede kans voor de thuisploeg was, die door Buchinhoren overgeschoten werd, begon IFC prima aan de wedstijd. Binnen acht minuten spelen was de stand een 0-2 voorsprong. Na een pass van Perry van Eijken, een voorzet van Nick de Veij en een inzet van Rombouts gaf Michael Slingerland de bal de beslissende juiste richting mee. Al de 17e competitietreffer van de aanvaller, die vorig seizoen goed was voor 31 treffers. Uit een corner van aanvoerder Danny Slingerland

knikte Tim Willemstijn in de zevende minuut het tweede doelpunt binnen. Tegen het halfuur pegelde Danny Slingerland de 0-3 tegen de touwen en leek de wedstrijd weer naar een ruime overwinning te kunnen gaan. Enkele minuten voor het rustsignaal was het Ketting van Klundert, dat na een goede aanval en uit een pass van de jongste man op het veld Veenman (geboren in 2006) tegen scoorde 1-3.

Na de rust speelde de thuisploeg met nieuw elan met de hoop om eventueel een positief resultaat te behalen. Doordat de Ambachtse voorwaartsen net als in de eerste helft enkele grote kansen niet wisten te benutten, mede door goed keeperwerk door Van Wingerden, bleef er spanning in de wedstrijd bestaan. Een kwartier voor het einde profiteerde Frijters van Klundert van een dekkingsfout en scoorde de aansluittreffer 2-3. Net nadat de thuisploeg met een dubbele centrale spits ging spelen om in de absolute slotfase de gelijkmaker te forceren was het Achraf el Hajouti die de wedstrijd in het slot gooide door in tweede instantie de bal wel langs de doelman te mikken voor de 2-4 eindstand.

IFC blijft derhalve nog steeds in deze competitie ongeslagen en het relatief jonge Klundert (liefst zeven basisspelers waren jonger dan de jongste man aan de aftrap voor IFC) leed zijn tweede nederlaag in deze competitie.

Volgende week zaterdag 4 februari 2023 speelt IFC om 15.00 uur thuis tegen de nummer drie in de rangschikking Internos uit Etten-Leur.

Klundert – IFC: 2-4 (1-3) 3. 0-1 Michael Slingerland, 7. 0-2 Tim Willemstijn, 29. 0-3 Danny Slingerland, 43. 1-3 Bas Ketting, 76. 2-3 Ramon Frijters en 88. 2-4 Achraf el Hajouti. Opm. Scheidsrechter B. van Heeswijk gaf geel aan Van Andel, De Ruiter, Kitenga (allen Klundert) en Rombouts (IFC).

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Yannick Jansen (46. Oussama el Hajouti), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (90.Siem Geluk), Michael Slingerland (73. Noah de Neijs) en Mitchel Ott (90. Younes Er-Rihani).