Gelijkspel IFC bij competitiestart

tekst Cees van Heeren

IFC de hoogst op zondag spelende voetbalvereniging uit het Drechtstedengebied is de competitie in de hoofdklasse gestart met een verdiend 1-1 gelijkspel thuis tegen het uit de derde divisie gedegradeerde UDI´19 uit Uden.
Trainer Breetveld van IFC had aan zes van de negen nieuwe spelers in de selectie gelijk het vertrouwen gegeven in de vorm van een basisplaats.
Tevens had hij aan de oudste speler Nico Ramos, die de laatste jaren bovenal als rechtsback of centrale verdediger was ingezet, een opvallend aanvallende positie toebedeeld. Deze speler gaf na afloop aan, zelf ook met deze rol verrast te zijn geweest en hij er even aan moest wennen. Maar dacht het goed ingevuld te hebben. Echter de door sommigen Opa genoemde speler is nog fit als een jonge hond en in het verleden heb ik ook als aanvaller gespeeld vertelde hij met een glimlach.

IFC begon goed aan de wedstrijd en nam in de eerste 20 minuten van de wedstrijd het doel van de tegenstander regelmatig onder vuur. Zo werd onder andere met een schot van Ronnie Nouwen en een kopbal van Billy Nzojyibwami hun doelman Van Boxtel op de proef gesteld. Ook verdwenen doelpogingen van Perry van Eijken en Danny Slingerland over het doel. Langzamerhand kregen de gasten echter meer controle over de wedstrijd en in de 30e minuut moest keeper Davey van Pelt voor het eerst echt in actie komen. Een vijftal minuten later was het wel raak voor UDI´19. Na een snel genomen vrije trap werd hun topscorer Wassenberg ingespeeld. Van buiten de zestien meter liet hij de Ambachtse keeper kansloos met een mooi schot 0-1. Dezelfde spits in de voorbereiding goed voor zes doelpunten, liet hierna nog twee mogelijkheden onbenut om de Udenaren nog voor de rust op een ruimere marge te zetten.

Na de pauze kwam IFC als een raket uit de startblokken. Perry van Eijken veroverde de bal op het middenveld, loopt door en geeft een steekpas op de zich goed vrijlopende aanvoerder Danny Slingerland, die de bal vervolgens prima tegen de netten schiet 1-1 en dat binnen 30 seconden. Dit was tegelijk zijn 25e officiële doelpunt voor IFC gerekend vanaf ingang het seizoen 2014-2015. Het spel golft in het verdere verloop van de wedstrijd op en neer. Dit levert voor beide teams diverse mogelijkheden en kansen (aan de zijde van IFC een schot van Van Eijken geblokt door een eigen speler en kopbal Bouwman gepakt door de doelman) op, maar verdere doelpunten worden echter niet meer gescoord.
Ook claimde IFC in de slotfase nog een strafschop na een duwfout op de ingebrachte Marwin Richard doch de goed gevolgde scheidsrechter oordeelde anders. Hierbij kwamen de gasten goed weg, wat na afloop ook beaamt werd door hun bestuur. Vlak voor de rust kwam IFC echter wel goed weg toen na een overtreding van aanvoerder Van Hout van Udi hierop door Edison Warner oliedom reageerde, waarvoor hij mogelijk een rode kaart had kunnen ontvangen. In dit geval bestrafte de scheidsrechter de beide spelers met geel.

Na afloop van de wedstrijd toonde Slingerland zich tevreden met het resultaat en sprak van een lekker begin met het gelijke spel tegen een degradant uit de derde divisie. Beide ploegen hadden immers kansen gehad om nog meer keer te scoren, zodat een gelijkspel wel een juiste uitslag was.

Volgende zondag 10 september treft IFC wederom een degradant uit de 3e divisie. In Malden gaat het dan op bezoek bij Juliana´31.

IFC – UDI´19: 1-1 (0-1)
37. 0-1 Sam Wassenberg en 46. 1-1 Danny Slingerland.
Bijz.: scheidsrechter R. Wassink uit Hoofddorp bijgestaan door dhr. E.A. de Wolf en M.M. Jansen gaf in totaal 4 gele kaarten, waarvan voor IFC aan Bouwman, Warner en Vaudo.
Het basisteam van IFC: Davey van Pelt; Ozan Cimen, Damiano Vaudo, Marco Bouwman, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Nico Ramos, Billy Nzojyibwami en Michael Potkamp.