Gemakkelijke overwinning voor IFC tegen Noordeloos

IFC de koploper in de 4e klasse E won gemakkelijk zijn eerste competitiewedstrijd in het jaar 2022. Thuis tegen Noordeloos werd een 5-0 overwinning geboekt.

In een eenzijdig duel, wist IFC in het eerste kwartier al drie opgelegde kansen niet te benutten. Trainer Timmers verzuchte toen, tegen sterkere tegenstanders kan dat je doen opbreken. Met de rust was de stand echter toch gewoon 2-0. Eerst werd aanvoerder Danny Slingerland door Nico Ramos aan het werk gezet en diens inzet leek een doelpunt te worden, maar spits Jip Kegge gaf de bal het laatste zetje. Een kleine tien minuten voor de rust Nico Ramos die vanaf de linkerkant het doel zocht en via de doelman leek ook deze keer de bal het doel in te caramboleren, maar het was Achraf el Hajouti, die het speeltuig als laatste raakte 2-0. Halverwege de eerste helft had ook Danny Slingerland via een mooie vrije trap een doelpunt gemaakt. Helaas werd deze treffer geannuleerd, omdat het een indirecte vrije trap en geen directe had betroffen.

Tijdens de waterkoude (regen en wind) tweede helft, was het in de kantine aanmerkelijk drukker dan rond het veld. Maar op het veld gingen de spelers gewoon verder. Door nog twee doelpunten van Jip Kegge, waardoor hij zijn competitie totaal op negen bracht en een van richting veranderd schot van Ufuk Akkanoglu werd een eindstand van 5-0 bereikt.
Daarnaast werden gedurende de gehele wedstrijd in totaal vijf doelpunten van de thuisploeg om diverse redenen afgekeurd. Dit ter onderstreping van de overmacht van IFC in deze wedstrijd.
Man van de wedstrijd was de 41 jarige Nico Ramos, die als een jongeling over het veld dartelde.
Trainer Sponselee van Noordeloos, die over slechts twee wissels kon beschikken, gaf aan regio-voetbal.nl aan, dat IFC een team van de buitencategorie heeft, dat het wellicht niet in de derde of tweede klasse niet zou misstaan, maar mogelijk zelfs in de eerste klasse zou mee kunnen.

In de rangschikking blijft IFC uiteraard koploper met acht punten voorsprong op de eerste achtervolger het Dordtse GSC/ODS. Deze ploeg heeft echter wel twee wedstrijden minder gespeeld. Volgende week zaterdag 26 februari staat er om 14.30 uur een uitwedstrijd op het programma bij de nummer drie in de rangschikking ASH uit Hellouw.
IFC – Noordeloos: 5-0 (2-0).
16. 1-0 Jip Kegge, 38. 2-0 Achraf el Hajouti, 53. 3-0 Jip Kegge, 63. 4-0 Jip Kegge en 72. 5-0 Ufuk Akkanoglu.
Opm. Scheidrechter R. Hoks uit Dordrecht hield de kaarten op zak.
Spelers IFC: Jeroen de Veij; Nico Ramos, Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Jip Kegge, Danny Slingerland, Rens Idzenga, Oussama el Hajouti, Amir Mahmoudian. Invallers: Michael Slingerland, Siem Geluk, Rene Dusseldorp, Ufuk Akkanoglu en Walid Abdellaoui.