Glansrijk debuut van IFC MO11 in Champions League tegen Sliedrecht

Eindelijk was daar vandaag de eerste wedstrijd  van IFC MO11. Na alle afgelastingen van de afgelopen weken kon het debuut in de “Champions League” worden gemaakt. Want zo kan de competitie-indeling met andere kampioenen wel worden genoemd. Ook gelet op de reisafstanden want wedstrijden in o.a. Waalwijk en het ver gelegen Beusichem maakt dat een heuse “Europese” beleving onderdeel gaat worden van de komende maanden.

Het was de grote vraag hoe dat de ploeg zich zou gaan houden in deze zware competitie en na de laatste wedstrijd van eind november. Op de transfermarkt kon in de winterstop worden toegeslagen door versterking Esra voor de ogen van de concurrentie weg te kapen. Helaas was er ook een tegenslag te noteren door de knieblessure van Tara. Hopelijk is ze er snel weer bij. Onder frisse en vroege omstandigheden werd afgereisd naar Sliedrecht voor de dichtstbijzijnde wedstrijd. De ploeg had wat goed te maken omdat tegen deze ploeg de enige (beker)nederlaag werd geleden. Toen een terecht  maar ook onnodig verlies. De dames realiseerden zich wat ze nu anders moesten doen. Met deze wetenschap ging de warming-up onder leiding van aanvoerder Angela van start.

De teamyell “Winnen, winnen, winnen, doe je met vriendinnen” klonk eindelijk weer eens over de velden. Hij knalde vol overtuiging door de lucht ! Sliedrecht had de aftrap, maar IFC nam als snel het heft in handen. En liet deze de gehele wedstrijd niet meer los bleek achteraf. Met het mes tussen de standen joegen ze fanatiek op de tegenstander. Middenvelder Angela begon zeer sterk en verdeelde het spel prima. Mooi van links naar rechts. Via de linkerkant kwamen een aantal kleine kansen tot stand via Madelief. Een mooie bal op Esmee die van ver uithaalde smoorde in de handen van de keepster.  Verdediger Maisoen speelde sterk en liet zich niet van de bal af zetten. Ook had ze een aantal mooie uitspeel-acties naar de vrije medespeler. Heerlijk om te zien. De druk bleef hoog waardoor een treffer eigenlijk niet uit kon blijven. Bente in de verdediging speelde een wereldpot, liep de gaten dicht en zorgde voor vele aanvallende impulsen. Uit één van die impulsen wist ze Femke te bereiken op rechts die prima door kon. Ze bleef koel en knalde de dikverdiende 0-1 binnen ! Heerlijk gedaan. Dit gaf de ploeg een verdere stimulans en ze bleef heersen op het veld.

Bedacht moest echter wel worden gebleven op de counter van de snelle spits. Een diepe bal ging richting keepster Mare, die echter overtuigend uitkwam en de bal prima oppakte. Goed meegevoetbald ! Dit was de sporadische bal die erdoor kwam want de  verdediging stond als een huis. Op het middenveld had Lieke de plaats ingenomen van de moegestreden Angela. Ze ving de bal en zag Esra diep gaan. Een perfecte pass op maat volgende waarna Esra door kon tussen de twee verdedigers. Een vrije doorloop naar de goal met een iets uitkomende keepster. Het schot volgde maar ging raaklings langs de verkeerde kant van de paal. Zonde was dat maar verder weer een geweldige aanval van de ploeg. Met slechts een 0-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust is aangegeven dat het goed ging, maar dat het nog niet is gedaan. Als tips zijn meegegeven om de bal nog meer te laten gaan en dat met nog meer lef en durf de duels ingegaan kan worden. Op die manier blijft de druk op de tegenstander gehandhaafd en kun je zelf gemakkelijker spelen. De meiden waren vastberaden om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Dit kwam extra tot uitdrukking in de yell vlak voor de aftrap. Met luide en eensgezinde stem bracht het team de spirit naar voren.

De eerste paar minuten na de aftrap bleek echter even het tegendeel. Sliedrecht was net iets feller en dat leidde tot wat onrust achterin. Na wat extra coaching kon de ploeg zich weer snel herstellen. Felheid, aansluiting en hierdoor beter samenspel nam weer de overhand. Het tik-tak-gevoel kwam terug. De bal ging van speelster naar speelster waardoor het doel van Sliedrecht weer onder vuur kon worden genomen. Op het middenveld heerste de ploeg, zeker omdat de tegenstander continu in de buurt van het eigen doel twee verdedigers hield. Kleine kansen ontstonden, maar nog geen goals. Totdat de bal geweldig werd rondgespeeld van rechts naar links. Mooie passes tussen o.a. de sterk spelende meiden Lieke en Bente maakt dat de bal op de goed vrij gelopen Madelief kwam. Zij nam aan, liep door en knalde de bal langs de keepster voor een mooie 0-2 ! Wat een prachtige aanval weer. De marge was verdubbeld en dat voetbalt altijd lekkerder. Sliedrecht gaf echter nog niet op. Diverse malen kwamen ze er goed uit. Krachtig ingrijpen van Maisoen en Esmee voorkwam echter iedere keer een laatste doorgang. En anders was daar Mare, die goed meespeelde en een aantal malen sterk uitkwam waardoor het doel kleiner werd. Ze kon de bal tegenhouden en hierdoor kwam ook één keer een bal op de paal. Soms moet je ook wat geluk hebben, maar het werd ook afgedwongen door het goede meevoetballen.

Na deze kansen voor Sliedrecht was het weer IFC MO-11 showtime. De ploeg ging steeds gemakkelijker voetballen ondanks het zware veld. Angela ving een bal op, ging door en verraste met een hard en ver schot dat de keepster wel kon keren, maar de bal los liet. Esra stond in de buurt en werkte de bal hard in de touwen voor haar allereerste goal in haar allereerste wedstrijd ! Wat een debuut ! Geweldig en altijd leuk om dit zo mee te maken. Dit geeft moed voor de toekomst. Het verzet van Sliedrecht was nu definitief gebroken en naar hartelust combineerde IFC verder. De0-4 hing in de lucht en kwam ook op aarde. Een prachtig samenspel wederom tussen Esra en Bente waarbij de laatste Femke een voorzet op maat gaf. Die al haar frustratie van een eerdere pijnlijke valpartij in haar schot legde. Een geweldig kanonskogel verdween hoog in de rechter bovenhoek  voor haar 2e treffer van de wedstrijd !! Zo is dat !! Even bijkomen langs de kant, daarna je hoofd rechten om door te gaan en te scoren !! Hierna volgende nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar de eindstand was bereikt.

Complimenten voor jullie debuut in de “Champions League” en jullie hebben laten zien wat jullie kunnen. Gezamenlijke inzet en samenspel door de bal te laten gaan naar elkaar maakt dat jullie knalden vandaag. Besef dit ook voor de volgende wedstrijden en hou dit vol ook naar de andere sterke ploegen. Het maakt niet uit dat het leidt tot winst of verlies, of dat het goed of fout gaat maar probeer met een gezamenlijke inspanning elkaar te helpen en het uiterste te doen. Met die instelling kom je als team altijd prima voor de dag. De komende weken weer lekker trainen en na de voorjaarsvakantie weer de volgende wedstrijd. Fantastisch gedaan kanjers !