Goal-festival op Sportpark Schildman: IFC en EBOH remiseren

Een heerlijke voetbalmiddag op sportpark Schildman, waar IFC en EBOH beiden vier goals maakten. De wedstrijd in de 2e klasse F leek lang een prooi te worden voor de Dordtse gasten, maar de Ambachtse thuisploeg kwam terug van een 1-4 achterstand.

Trainer Ron Timmers van IFC had dezelfde 11 spelers het vertrouwen gegeven, die ook vorige week aan de aftrap stonden. Bij tegenstander EBOH had trainer Stok drie wijzigen doorgevoerd, maar de 4-4-2 opstelling was intact gebleven.
Bij de eerste de beste aanval van IFC in de 5e minuut scoorde de koppende Michael Slingerland na een voorzet van Bobby Vos de 1-0. Een aantal minuten later had doelman Kouwenhoven moeite om een schot van Mohamed el Bannasri te keren. Dit gaf echter niet de benodigde rust en in verdedigend opzicht had IFC zijn handen vol aan de beide spitsen van EBOH. Zo moest Mark Zwang zijn keeper al een keer redden door de bal van de lijn weg te tappen. Eén van deze spitsen Jerry van Ingen scoorde rond het half uur twee keer. De eerste maal met een kopbal en een viertal minuten later op aangeven van Patrick Stoel uit de draai met een schot. Nog voor de rust was het de andere spits Noël Goossens die uit een diepe bal van Ricardo Heuverling zelfs voor de 1-3 tussenstand zorgde. Hierbij werd hij aan zijn gezicht geraakt door de uitgekomen keeper Karsten van de Velde, die de bal niet raakte maar de tegenstander. Na behandeling kon de spits met een prop in zijn neus de wedstrijd wel uitspelen.

Vooral na afloop in bestuurskamer was het de vraag of de keeper ook geen (terechte?) straf (geel of rood) had moeten krijgen bij deze situatie, waarbij hij zeker niet de intentie had gehad om de speler te raken. De scheidsrechter van dienst had echter geen sanctie toegekend op het veld en met wat als win je geen punten.

In de rust had IFC aanvallend gewisseld met aanvaller Nick de Veij voor verdediger Jayson van der Linden. Echter binnen drie minuten krijgt IFC een nieuwe tik te verwerken als het opnieuw Goossens is die profiteert van een fout in de opbouw 1-4.
Velen denken nu dat de beslissing is gevallen, maar IFC recht zijn rug en zet steeds meer druk op de tegenstander en redelijk snel scoort aanvoerder Tom van Oorschot de 2-4. EBOH moet steeds verder terug en moet wegens fysieke problemen bij diverse spelers noodgedwongen wisselen. Zo´n tien minuten voor het einde scoort de inmiddels ingevallen Danny Slingerland op aangeven van Perry van Eijken via een bal in de verre hoek de 3-4. In de 90ste minuut krijgt IFC de beloning voor zijn aanvallende spel in de tweede helft en is het dezelfde Slingerland na voorbereidend werk van Nick de Veij en Tom van Oorschot, die ook de 4-4 gelijkmaker scoort. In de vijf minuten extra tijd komt in deze uitslag geen wijziging meer.

Bij de spelers van EBOH heerste na het einde van de wedstrijd vooral de teleurstelling, dat ze de ruime voorsprong niet over de streep hadden kunnen trekken in een wedstrijd waarin ze vooraf hadden getekend voor een gelijkspel.
Man van de wedstrijd aan de zijde van IFC was ongetwijfeld de tweevoudige doelpuntenmaker Danny Slingerland (zie foto). De normaal gesproken aanvoerder gaf na afloop aan ,, door fysiek ongemak kan ik momenteel geen hele wedstrijd meer spelen en moet genoegen nemen met een reserverol. Ik ben blij dat ik vandaag als invaller een belangrijke rol heb kunnen spelen met mijn 2e eerste doelpunten in dit seizoen en wij nu op 51 competitieduels zonder nederlaag staan.

Zo blijft IFC nu na een heuse heropleving opnieuw ongeslagen in een voor de neutrale toeschouwers heerlijk spektakel met een terechte uitslag.

IFC – EBOH: 4-4 (1-3).
5. 1-0 Michael Slingerland, 28. 1-1 Jerry van Ingen, 32. 1-2 Jerry van Ingen, 39. 1-3 Noël Goosens, 48. 1-4 Noël Goossens, 54. 2-4 Tom van Oorschot, 80. 3-4 Danny Slingerland en 90. 4-4 Danny Slingerland.
Opm. scheidsrechter B. Cakir uit Den Bosch gaf wegens gevaarlijk spel alleen geel aan Goossens (EBOH).

Spelers IFC: Karsten van de Velde; Oussama el Hajouti (74. Danny Slingerland), Mark Zwang, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri (74. Ties van Aggelen), Michael Slingerland, Bobby Vos (89. Noah de Neijs) en Jayson van der Linden (46. Nick de Veij).