Goed begin oefencampagne IFC

IFC is de oefencampagne in de voorbereiding op het derde achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse goed begonnen. Op een snikheet sportpark De Biezen pakte het gelijk de eerste overwinning van het seizoen. Bij het in de derde divisie zondag uitkomende vv Dongen won de ploeg van trainer Virgil Breetveld namelijk verdiend met 1-3.

Bij beide ploegen waren de selecties nog niet compleet. Zo ontbraken bij IFC onder andere doelman Davey van Pelt en de veldspelers Nico Ramos, Michael Potkamp en Noël Goossens. In de eerste helft was IFC de ploeg met het meeste balbezit en de meeste aanvallende acties. Met Joey Grootenboer als targetman werd de nummer vier van de derde divisie zondag van vorig seizoen haar wil op opgelegd. Het was echter de gastheer die nog voor de eerste van in totaal vier ingelaste drinkpauzes via een vrije trap van Mart van Bree die op voorsprong kwam. Na een half uur spelen kwam IFC op gelijke hoogte door een treffer van aanvoerder Danny Slingerland.

Bij de start van de tweede helft kwamen de beschikbare wisselspelers in het veld. In tegenstelling tot de eerste helft was in dit wedstrijddeel Dongen de ploeg met het meeste balbezit. Zo weerhield de van CWO overgekomen keeper Yordi Godijn een voor hem opduikende aanvaller van een doelpunt af. Enkele minuten later een goede actie van Juthlin Castillo op de linkerkant en de voorzet werd door John Ekelmans met een hard schot tot doelpunt gepromoveerd 1-2. Een vijftal minuten later werd dezelfde Juthlin Castillo in het strafschopgebied onreglementair gestuit. De vervolgens toegekende strafschop werd door Achraf el Hajouti zelfzeker benut voor de 1-3 eindstand.

Zo werd de eerste oefenwedstrijd dus gewonnen en trainer Breetveld keek uiteraard verder dan deze uitslag maar toonde zich tevreden met het vertoonde spel en hoe de nieuwe spelers het oppakken en natuurlijk is het winnen van een wedstrijd altijd lekker. Komende woensdag 8 augustus ontvangt IFC in de tweede oefenwedstrijd in een reeks van zes het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Zwaluwen Vlaardingen.

Dongen – IFC: 1-3 (1-1).
12. 1-0 Mart van Bree, 30. 1-1 Danny Slingerland, 70. 1-2 John Ekelmans en. 80. 1-3 Achraf el Hajouti.
Beginopstelling IFC: Yordi Godijn; Stanley Ammerlaan, Edison Warner, Everon Pisas, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti, Juthlin Castillo en Joey Grootenboer.
Invallers bij start 2e helft: Marco Bouwman, Marcelo Gomes da Veiga, John Ekelmans, Amir Mahmoudian en Tim Willemstijn.