Goed spelend Zaterdag 5 verliest van ervaren Rijsoord 7

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Jacques Grossouw

Ik weet uit ervaring met Laurens dat je eerste seizoen bij de senioren niet makkelijk is. Je ziet oudere spelers en de verwachting bij de spelers en het publiek is dat je die kan verslaan op conditie. De ervaring van de tegenstander weegt echter veelal zwaarder en dit Rijsoord 7 leek wel fitter dan Zaterdag 5.

Voor de onafhankelijke toeschouwer was het een leuke wedstrijd. IFC bleef keurig voetballen, al kwamen de ballen bij tijd en wijle niet goed aan. De intentie was echter goed en de lange bal naar voren heb ik gelukkig niet gezien. Het was echt de intentie om er een voetbalwedstrijd van te maken, maar ja, Rijsoord 7 was feller, combineerde beter en was gewoon sterker.

Een ander noemenswaardig punt was de scheidsrechter. Bij IFC is het zo dat de senioren voor een eigen scheidsrechter moeten zorgen. Dat valt natuurlijk niet mee, want er zijn niet veel scheidsrechters. Deze keer zag ik een oude bekende: Marcel la Rivière was de scheidsrechter en hij floot zoals ik hem bij JO19-2 ook heb zien fluiten. Strak, goed, en er staat echt iemand. Iedereen, ook de tegenstander, benaderde de scheidsrechter zoals het hoort: met respect. Ik spreek de hoop uit dat ik Marcel volgende keer weer mag zien fluiten. Een verademing voor het voetbal!

Man of the match was voor mij Melle. Hij speelde met gif en daar liepen er bij Rijsoord wel 11 van.