GSC/ODS en IFC treffen elkaar

Het in de competitie nog ongeslagen IFC is de fiere koploper in zijn klasse. In de volgende wedstrijd speelt het in een uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats staande GSC/ODS, dat met één gespeelde wedstrijd minder een achterstand heeft van vijf punten.
Wanneer IFC ook deze uitdager zou weten te verslaan, dan slaan ze een gat naar de overige ploegen. Mocht de thuisploeg uit Dordrecht winnen, dan blijft er spanning bestaan om de koppositie. Het is dus echt een topwedstrijd in deze klasse, helaas zonder publiek.

De Tegenstander GSC/ODS:
De fusie vereniging Gelukvogels Stadspolders Combinatie / Oefening Doet Slagen (GSC/ODS) uit Dordrecht hanteert als oprichtingsdatum mei 1917, maar de fusie onder de huidige naam is pas ontstaan in 2013. Sindsdien komt het team op zaterdag uit, terwijl het in de laatste afgelopen seizoenen ook begonnen is met een standaard elftal op zondag. De hoogste eindklassering was aan het einde van seizoen 17-18 met een derde plaats in een Brabants georiënteerde 4e klasse. In de nacompetitie werd toen verloren van Asperen.
De vereniging uit Dordrecht heeft thans 12 mannen seniorenteams en 12 jeugdteams, die in competitieverband uitkomen.

Vorige seizoenen:

In het laatste volledig afgewerkte seizoen 18-19 eindigde de ploeg op de 7e plaats in de vierde klasse G van West 2 met 38 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 63 voor en 48 tegen. In de twee laatste afgebroken seizoenen speelden ze in de vierde klasse 16 competitiewedstrijden, waarvan er zeven gewonnen en acht verloren werden.

Dit seizoen:
Dennis Groeneweg is voor het vijfde seizoen de trainer en hij kan beschikken over een selectie van 21 spelers. In het bekertoernooi werden ze in de poulefase uitgeschakeld na drie nederlagen tegen Klundert, The Gunners en DFC.
In de competitie doet GSC/ODS het echter voortreffelijk. Ze zijn nog ongeslagen. In de thuiswedstrijden werd er gelijkgespeeld tegen Unitas en gewonnen van Noordeloos en ZBC´97. Hierdoor neemt de ploeg uit Dordrecht dus de 2e plaats in de rangschikking in met 14 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 5 tegen. Arie Pankras is teamtopscorer met vijf doelpunten, terwijl Denzel Bzekir er drie maakte.

Historie:
In het seizoen 2015-2016 troffen GSC/ODS elkaar voor het eerst en won IFC met 2-4 in Dordrecht. Op 5 oktober 2019 troffen beide teams elkaar opnieuw in de competitie en eindigde de wedstrijd in een 0-5 uitoverwinning voor IFC.

Waar te zien:
Kan IFC voor de derde keer winnen bij GSC/ODS en de toppositie aanmerkelijk verstevigen c.q. een gat slaan naar de andere ploegen of brengt GSC/ODS de spanning aan kop terug? De competitiewedstijd tussen GSC/ODS en IFC in de vierde klasse E op Sportpark Stadspolders in Dordrecht, start dinsdag 23 november om 19.30 uur.

Cees van Heeren