Heerjansdam JO15-3 – IFC JO15-5: een klasse hoger en JO15-5 wint weer!

Halo allemaal!
Afgelopen zaterdag, een stralende dag…echt een dag die vraagt om lekker buiten te zijn en wat is dan fijner als een heerlijke pot voetbal!
Ondanks behoorlijk blessureleed van Youri, Tim en Lucas – waarvoor beterschap – en door afwezigheid van Jerry, hadden we de hulp ingeroepen van Bastiaan en Timo uit JO15-3 en Noa van MO15-1. Dankzij hun stonden we toch met een volwaardig team klaar om te strijden.
Het team van Heerjansdam bleek, net als wij, winterkampioen 2016 geworden te zijn en dit bleek ook wel uit de eerste 10-15 minuten, waarop de gelijkwaardigheid in het spel duidelijk te zien was. Alleen wist IFC vaker het doel van de tegenstander te vinden, maar zonder te scoren…
Gelukkig is onze linkervleugel onnavolgbaar en met een heerlijke actie schoot Rick prachtig in en via de binnenkant paal was het 0-1 – mooi goal, hoor!!!
Het spel ging op en neer, maar geen enkele keer was het echt gevaarlijk voor het goal van Wouter, die overigens ook uitstekend stond te keepen, en met een groeiend vertrouwen in een overwinning gingen we rusten.
In de rust wat kleine wijzigingen toegepast en de tweede helft werd doorgezet richting het doel van Heerjansdam. Heel weinig weggegeven en met uitstekend positiespel wist IFC de druk op Heerjansdam te houden.
Wederom omspeelde Rick zijn directe tegenstander en nam de kortste weg richting het goal van de tegenstander en gericht schoot hij de keeper door zijn benen – heerlijk!
Met een 0-2 voorsprong konden de vele IFC-toeschouwers (waarvoor dank!) rustig achterover leunen en genieten van het heerlijke spel en het voorjaarszonnetje.
Nogmaals wil ik de jongens complimenteren met het prachtige samenspel en het gemak waarmee de bal rondging. Uiteraard speelde mee dat de tegenstander de moed verloor, maar desalniettemin liep het bij IFC gewoon goed en deden de gast-spelers zeker niet onder voor onze eigen spelers en het is dan altijd weer geweldig om te zien hoeveel lol en plezier er op het veld is bij JO15-5; geen gemopper en gescheld op elkaar – alleen maar positieve woorden – zo hoort het!
Een volgende aanval van IFC en een niet-balvaste keeper waardoor Tigo het definitief afmaakte en de 0-3 was een feit.
Noa, Bastiaan en Timo, nogmaals bedankt voor het meespelen!
Met 9 punten uit 3 wedstrijden in een klasse hoger als voor de winterstop, kunnen we alleen maar super trots zijn op onze jongens – gefeliciteerd allemaal!
Komende zaterdag 18 maart spelen we een late wedstrijd om 15:15 uur thuis tegen Sliedrecht JO15-4. Zij hebben (slechts) 3 punten uit 4 wedstrijden behaald, dus we tellen de punten reeds:-)
Maar goed, onderschat nooit de tegenstander en ga uit van je eigen krachten!
Helaas zullen Tim, Youri en Lucas nog niet mee mogen doen, maar gelukkig zijn Bastiaan en Timo bereid om, naast hun eigen wedstrijd, met ons mee te doen – alvast bedankt!
Dinsdag en donderdag weer lekker trainen op de gebruikelijke tijden – van 19:00 – 20:15 uur – op KG5 en dan zaterdag weer knallen!