Het blijft IFC niet mee zitten

Het blijft IFC in het jaar 2019 niet mee zitten. Ook de zesde competitiewedstrijd van het jaar leverde namelijk een nederlaag op. In de regioderby won het ambitieuze Unitas met 1-4. In het eerste kwartier van de wedstrijd was er nog niets aan de hand en was de beste kans zelfs voor de Ambachters geweest. Een hierna gegeven rode kaart aan routinier Nico Ramos was echter cruciaal belang voor de negatieve uitkomst van het duel. Hoewel IFC nu nog steeds op de veilige 12e plaats staat, met slechts één punt voorsprong, is het voorkomen van degradatie of nacompetitie wedstrijden spelen daarvoor de allerhoogste prioriteit.

 

Trainer Virgil Breetveld kon wegens een schorsing niet beschikken over Juhtlen Castillo. Wel keerde Nico Ramos terug in de basis.In de openingsfase van de wedstrijd speelde IFC niet onaardig en kreeg het ook een tweetal mogelijkheden om op een voorsprong te komen. Uit een corner ging een kopbal van Tim Willemsteijn echter naast het doel en een schot uit de tweede lijn van Achraf el Hajouti werd door doelman Verberk ternauwernood in corner verwerkt. Bij een duel aan de zijlijn werd na ruim een kwartier spelen op advies van de tweede grensrechter door scheidsrechter Prick een directe rode kaart gegeven aan Nico Ramos wegens natrappen. Hierbij was de aanleiding een direct daarvoor natrappende beweging van Alexander Walu echter niet gezien. Uiteraard was de handelwijze van de 38 jarige routinier van IFC oliedom, hij dupeerde daarmee zijn team in ernstige mate. Immers niet alleen wacht hem persoonlijk een schorsing, maar zijn team moest meer dan 70 minuten met één man minder spelen. Het defensieve gat bij de thuisploeg werd vervolgens logischerwijs opgevuld met het inbrengen van Edison Warner. Aanvalsleider Joey Grootenboer moest voor hem daarvoor plaats maken. Het gevolg was, dat IFC in de persoon van Everon Pisas nog een enkele frontsoldaat had en zich bovenal moest beperken tot tegenhouden. Nog voor de rust viel de 0-1 voor Unitas uit een kopbal van Esey Kiflom Tsegay na een corner (niet het eerste tegen doelpunt uit een doodspelmoment dit seizoen). Zijn eerste doelpunt van het seizoen overigens. Hierna was het duidelijk, dat het voor IFC een moeilijk verhaal zou worden om een positief resultaat te behalen in deze wedstrijd.

Na de rust zocht de ploeg van de gedurende 90 minuten fel coachende Rick Adjei van Unitas geduldig naar openingen om de score verder uit te bouwen. Na een uur spelen zorgde Soufian Charraoui met een mooie individuele actie voor de 0-2 en niet veel later werkte Stephen Emelina de bal in zijn eigen doel na een diepe bal van Chentouf en onder druk van een aanvaller 0-3. Hierna was de wedstrijd uiteraard definitief beslist en was het eigenlijk wachten op verdere doelpunten van de ploeg uit Gorinchem. Aanvankelijk zorgde keeper Davey van Pelt er voor, dat de score niet verder opliep. Wel zorgde de direct na de 0-3 in het veld gekomen Noël Goossens voor nieuw aanvallend elan bij de Ambachters. Na voorbereidend werk van de ook inmiddels ingebrachte Mo el Bannasri tekende Goossens, die zich knap vrij draaide in een vol strafschopgebied nog tegen het einde voor de 1-3. Met twee treffers in zijn laatste twee wedstrijden als late invaller kan hij zeker aanspraak doen gelden op meer speeltijd in de volgende competitiewedstrijd. Op slag van het eindsignaal tekende de in het verleden één seizoen voor IFC uitgekomen Akin Arslan voor het slot van 1-4.
Zo eindigde de zesde wedstrijd in 2019 wederom in mineur.

Aangezien pas op zondag 17 maart de volgende competitiewedstrijd op het programma staat, hebben de verantwoordelijken (en spelers) binnen IFC de tijd om een list te bedenken om de huidige neergang een halt toe te roepen. De eerst volgende tegenstander betreft in een uitwedstrijd het op de 7e plaats staande UDI´19/CSU uit Uden, aanvang 14.00 uur. Echter dinsdag 26 februari om 20.00 uur staat de thuiswedstrijd in de 3e ronde van de voetbal Rijnmond Cup tegen Cvv Zwervers op het programma.
IFC – Unitas: 1-4 (0-1).
38. 0-1 Esey Kiflom Tsegay, 60. 0-2 Soufian Charraoui, 61. 0-3 Stephen Emelina (own goal), 89. 1-3 Noël Goossens en 90+1. 1-4 Akin Arslan.
Opm. scheidsrechter Dominique Prick uit Maastricht bijgestaan door dhr. T. Groot (Limmen) en W. Veldman (Kerkrade) gaf naast de rode kaart aan Nico Ramos ook gele kaarten aan: Van Eijken, Slingerland en Emelina (IFC) en Charraoui (Unitas).

Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Everon Pisas (64. Noël Goossens), Perry van Eijken (77. Mohamed el Bannasri), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti, Tim Willemstijn en Joey Grootenboer (20. Edison Warner).

Tekst: Cees van Heeren