IFC ongeslagen kampioen

Na 17 overwinningen en 3 gelijke spelen mag IFC zich met nog vier competitieronden voor de boeg, zich al de kampioen van de 4e klasse E zaterdag noemen.
Het team van trainer Ron Timmers heeft derhalve de vooraf verwachtte favoriete rol volledig waargemaakt. De meeste doelpunten gemaakt en de minste treffers tegen bevestigen de hegemonie van het team in deze klasse. De eerste stap in het project IFC hogerop op zaterdag is derhalve geslaagd.

In vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zaterdag stonden tien dezelfde spelers aan de aftrap. Alleen Jip Kegge begon in plaats van Rens Idzenga. Lekvogels kon in ongeveer zijn sterkste opstelling starten.
In de kampioenswedstrijd dinsdagavond 10 mei thuis tegen Lekvogels uit Lexmond ging het in het begin wat stoef. Wellicht door de zenuwen voor een kampioenswedstrijd en de wetenschap dat de uitwedstrijd redelijk eenvoudig met 2-7 was gewonnen. Het waren de Lekvogels die op een 0-1 voorsprong kwamen, toen Robin Tersteeg na een corner de afvallende bal prima binnenschoot.
Halfweg de eerste helft was het topscoorder Michael Slingerland, die de bal uit een corner van zijn broer en captain Danny Slingerland, steenhard binnenkopte. Zijn 26e competitiedoelpunt betekende de 1-1. Hierna kwam IFC langzamerhand meer tot zijn eigen spel met kansen voor Kegge en De Veij.

In de tweede helft drukte IFC meer en redde doelman Van Bruggen uit Lexmond enkele keren bij kopballen van opnieuw Michael Slingerland en Yannick Jansen. Met nog bijna 20 minuten op de stadionklok was het uit een corner van Achraf el Hajouti, dat centrumverdediger Tim Willemstijn koppend de bevrijdende 2-1 binnen knikte.
Zo´n vijf minuten voor het eind van de wedstrijd kreeg Soltanian van de gasten na een opstootje zijn tweede gele kaart. Hoewel beide ploegen hierna nog een grote kans kregen, bleef de stand zo als die was en kon na het laatste fluitsignaal de feestvreugde met champagne beginnen.

Zaterdag 14 mei speelt kampioen IFC de volgende competitiewedstrijd. Dat is om 14.30 uur bij en tegen Leerdam Sport´55. Uiteraard zal het doel in de vier resterende wedstijden zijn om de competitie ongeslagen af te ronden.

IFC – Lekvogels 2-1 (1-1).
11. 0-1 Robin Tersteeg, 23. 1-1 Michael Slingerland en 69. 2-1 Tim Willemstijn.
Opm. scheidsrechter Vermaas gaf naast de dubbele gele kaart ook geel aan Willemstijn (IFC), Verkroost en Van Dam (Lekvogels).

De spelers van IFC in de kampioenswedstrijd: Jeroen de Veij; Amir Mahmoudian, Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Oussama el Hajouti (69. Mike Verbaas), Tom van Oorschot, Nick de Veij, Danny Slingerland, Achraf el Hajouti, Jip Kegge (46. Rens Idzenga) en Michael Slingerland.
Cees van Heeren