Prima start oefencampagne IFC

Wedstrijdverslag: Cees van Heeren
Fotoverslag: Jacques Grossouw

IFC is de oefencampagne in de voorbereiding op het vijfde achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse prima begonnen. Op het eigen sportpark boekte het namelijk een dikke 6-1 overwinning op het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Smitshoek.
In de beginopstelling bij IFC stonden vijf nieuwe spelers, te weten Lorenzo van Trijp, Dylan Vyent en Giliomar Leona (allen van Chairlois overgekomen), David Almeida (ASWH) en Giovanni Cairo (Zwarte Pijl). Trainer Jack van den Berg kon niet beschikken over de met vakantie zijnde Mike Langerak en de in de warming-up met een blessure afgehaakte Nico Ramos.
Vanaf het begin van de wedstrijd zette IFC de tegenstander de duimschroeven aan en in de vierde minuut was het na een assist van Danny Slingerland, dat Yoeri Rombouts de bal droog binnenschoot langs doelman Stef Doedée 1-0. Enkele minuten later stond Rombouts opnieuw –deze keer bij de 2e paal- goed opgesteld om een voorzet van Elson do Rosario Almeida af te ronden 2-0. Halverwege de eerste helft stuurde Slingerland dezelfde do Rosario Almeida de diepte in en ook hij bleef koel in de afwerking 3-0. Een vijftal minuten later betekende een overtreding van keeper Van Trijp op Guyon Fernandez (ex Excelsior, Feyenoord en PEC Zwolle) een door scheidsrechter Eddy van Yren toegekende penalty, die benut werd door Joey Kleijn 3-1. Met een 4-1voorsprong ging IFC echter de rust in. Deze keer was het Giovanni Cairo die met een assist Rombouts in staat stelde voor een hattrick te zorgen.
Bij de start van de tweede helft kwamen bij het Smitshoek van trainer Edwin de Koning een complet nieuw team binnen de lijnen en ook aan de kant van IFC werd er gewisseld en door gewisseld in de loop van de tweede helft. Al de wisselingen kwamen het spelbeeld niet ten goede en hoewel in dit wedstrijddeel Smitshoek meer aandrong kwamen zij niet tot scoren mede omdat een nieuw toegekende penalty tegen de lat boven keeper Jesper Harmans werd geknald.
In de laatste vijf minuten was het de ook in het veld gekomen Nayron Mathilda (ex. Charlois) die de eindstand met twee doelpunten op 6-1 bepaalde.

Zo werd de eerste oefenwedstrijd dus gewonnen en trainer Van den Berg keek uiteraard verder dan deze uitslag maar toonde zich tevreden met het vertoonde spel en hoe de nieuwe spelers het oppakken en natuurlijk is het winnen van een wedstrijd altijd lekker. Ook zijn collega trainer heeft ongetwijfeld de nodige indrukken van zijn spelers opgedaan.
Komende zondag 9 augustus om 11.00 uur ontvangt IFC in de tweede oefenwedstrijd in een reeks van zeven het in de derde divisie zondag uitkomende Dongen.
Beginopstelling IFC: Lorenzo van Trijp; Elson do Rosario Almeida, Dylan Vyent, David Almeida, Patrick Fonseca, Perry van Eijken, Hermon Tekleab, Gilliomar Leona, Danny Slingerland, Yoeri Rombouts en Giovanni Cairo.