IFC 17-3 ook in tweede wedstrijd binnen 39 uur topfit en scherp !

Na de zware wedstrijd van donderdagavond nu meteen de volgende wedstrijd. Hoe zou de ploeg zich houden?

In het zonnige weer was het wederom zwaar waarbij IFC wel ruimschoots het beste van het spel had. Het omzetten van de kansen in goals liet alleen best lang op zich wachten. Op de counter bleef daardoor ook waakzaamheid geboden. Maar uiteindelijk na een aantal malen goed doorzetten als team werden de goals gemaakt. Prima opgelet en afgewerkt.

Vlak daarna viel eigenlijk uit het niets een tegentreffer. Gelukkig vlak voor rust werd de marge weer op 2 gebracht na een tiktik-aanval als specialiteit van het team.

In de rust is besproken dat de linies korter op elkaar moeten spelen om de ruimtes voor de terugkomende ballen beter op te vullen. En achterin weer meer rugdekking gegeven moet worden tegen de snelle spits. Met oerkreten verliet de gemotiveerde ploeg de kleedkamer voor de 2e helft.

Vlak na de rust werd wederom door een staaltje onverzettelijkheid de 4e treffer gemaakt. En toen was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Zeker na de snelle 5-1. IFC heerste op het veld en in de duels. Het werd desondanks allemaal van beide kanten wat steviger. Bij Groote Lindt kwam de teleurstelling boven drijven en bij IFC extra inzet om de score op te voeren.

Ondanks de vermoeidheid en het lange veld bleef die drive aanwezig. Dat is goed om te zien ! Deze passie maakt ook dat ondanks de ruime voorsprong steeds meer irritatie ontstond op het in IFC-ogen weinig meekrijgen van vrije trappen. Een gevoel van onrecht dat je wordt aangedaan gaat dan overheersen.

Begrijpelijk en misschien maak ik het issue over je mond houden en het te accepteren wel te groot of misschien juist ook wel weer niet. Het tekent ook wel weer de instelling en inzet van de ploeg. Dat is dat je moet koesteren als grote kwaliteit. Alleen je kan ook denken “5-1, punten binnen en door naar het einde”. Je kan namelijk ook met 10 man komen te staan bij 1-1 tegen een ploeg die het dan wel afstraft.

Het tiktik-spel werd in die fase namelijk juist minder. Er werd meer gelopen met de bal en vaker de moeilijke oplossing gezocht. Daardoor maakte IFC het zichzelf net wat moeilijker dan eigenlijk nodig was. Richting einde wedstrijd kwam de conditie weer boven drijven en kon de tegenstander na wat mooie aanvallen toch weer stuk worden gespeeld met 2 goals. Een mooie corner leverde helaas ook nog een tegentreffer op.

Al met al een prima 7-2 in toch weer een spectaculaire wedstrijd waarbij het samenspel en de intenties weer goed waren te noemen. Dat de krachten soms daarin ook wat wegvloeiden is niet gek en logisch.