IFC 17-3 speelt geweldig, maar blijft met lege handen tegen effectief Drechtstreek

Tekst: Alex de Heer

Soms zijn er van die dagen waar er dingen gebeuren waar je van denkt “hoe is het mogelijk?” Vandaag was helaas zo’n dag.
Aan de ene kant als ploeg een lesje in effectiviteit van de tegenstander die redelijk snel twee van de enige drie kansen benut. En aan de andere kant een ongelooflijk trots gevoel over het team.

Want ondanks de snelle achterstand was het vanmiddag een echte TEAMprestatie ! In de warmte bleef de ploeg er volledig voor gaan. Heer en meester met tik-tik-tik-voetbal met opbouw van achteruit zowel links, rechts als via het midden gecombineerd met een strijdlust waar je U tegen zegt. De tegenstander kon er alleen lange ballen en veel fysieke duels tegenover zetten.

Waarbij, eerlijk is eerlijk, de scheidsrechter behoorlijk en misschien wel wat te veel toe liet. Misschien had het wel te maken dat IFC toch bij praktisch ieder duel de bal in bezit bleef houden ondanks al het duw- en trekwerk. Alleen het tempo uit de aanval was daardoor wel iedere keer onderbroken.

Dat daar (behoorlijk) wat irritatie door ontstond is wel begrijpelijk. Alleen uiteindelijk helpt het niet. Hij is er niet anders door gaan fluiten en misschien zelfs nog wel minder. Het is nu éénmaal zo dat de scheidsrechter beslist en dat heb je te accepteren hoe moeilijk dat ook soms is.

En misschien was het wel meer eigen frustratie want als je zo goed speelt en de bal gaat er niet in dan is dat behoorlijk teleurstellend. Begrijpelijk allemaal alleen blijf je concentreren op je eigen spel en zet het om in nog meer eigen dadendrang. Dat is het enige waar je namelijk echt invloed op hebt.

Want qua voetbalspel, saamhorigheid en uithoudingsvermogen was het echt genieten langs de kant. Praktisch heel de tweede helft speelde zich af op de helft van de tegenstander die zich zelf nog op de laatste benen hield door de voorsprong die ze koesterden. Dit zijn de belangrijkste punten om die als ploeg bewust mee te nemen naar de volgende wedstrijden ! Dit veldspel en de vele kansen leiden uiteindelijk tot beloningen in doelpunten.

Alleen helaas niet in deze wedstrijd want voor de goal was het allemaal net te gehaast, ongecontroleerd en te zachte schoten. Zeker in de haast en drive om te willen scoren tussen de vele felle tegenstanders die ook bleven strijden met de tong op de schoenen. Met meer rust en techniek in en rond de 16-meter had het scorebord meer IFC-doelpunten gehad dan die ene die nu vlak voor tijd is gemaakt. Want kansen afmaken hoort er ook bij in dit spelletje. En dat is iets dat je als team echt alleen zelf kunt doen !

Ondanks het eerste verlies van het seizoen was het weer een spektakelstuk dat uiteraard lekkerder voelt met drie punten dan 0. Maar neem alle positieve elementen mee naar de volgende wedstrijd donderdag tegen Pelikaan voor de beker en wees trots met elkaar op wat jullie vandaag hebben laten zien ! 💪🏻