IFC 5 speelt prima wedstrijd, maar verliest van ASWH 6

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie. Wij staan praktisch onderaan en als ASWH 6 van ons weet te winnen zullen ze gedeeld eerste staan in de competitie. Het is het team van Jan P. die ik goed ken van toen hij nog in een vriendenteam bij Pelikaan speelde, samen met Laurens, de broer van Jochem.

En over Jochem gesproken: dit is zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Afwachten of hij mee kan komen, want veel getraind in het mooie Stockholm is er niet.

De wedstrijd is bijzonder leuk om te zien. Twee teams die willen voetballen en veel onderlinge duels, die van beide kanten stevig zijn. Een uitstekend leidende scheidsrechter, die bij overtredingen afwacht of er sprake is van voordeel, om alsnog een vrije trap toe te kennen als dat niet zo is.

De strijd is mooi om te zien. IFC blijft voetballen, maar een afstandsschot, wat nog wel door Dennis met zijn vingertoppen wordt aangeraakt, betekent toch een achterstand. Het tweede doelpunt is helemaal vervelend: een aanval die ik niet eens als erg kansrijk inschatte, maar wel een voorzet die hard voor het doel komt en een verdediger die met een hakje de bal in eigen doel werkt.

Daar stelt IFC overigens in de eerste helft weinig echt gevaarlijke aanvallen tegenover. Tot de 16 wordt er goed gecombineerd, maar eenmaal in de 16 maken we vandaag weinig klaar. Mooi is wel dat de aanvallen goed opgebouwd worden: tikkie terug vrij lopen en dan de eenvoudige oplossing.

De eindstand is 4-0, en ik had daar best vrede mee.

Een mooie teamprestatie, al is verliezen natuurlijk nooit fijn, en als ik toch spelers mag noemen dan vond ik dat Mark een ijzersterke partij speelde (hij is mijn man of the match). Wel wat minder je handen gebruiken als je je tegenstander wil afstoppen. Wouter was zo snel dat ik alleen maar bewogen foto’s heb (ga ik een volgende keer goed maken) en Jochem liet zien dat hij er weer is. Hij moet wel aan zijn conditie werken, want hij was redelijk op. En terwijl ik dit verhaal verzin, is zijn spierpijn draaglijk, maar dus wel aanwezig.

Jacques Grossouw