IFC 5 verliest van ervaren DFC 7

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Xinya Hu en Jacques Grossouw

Het valt niet mee voor jeugdspelers om met de senioren mee te doen. De KNVB erkent dat overigens en is bezig met een onder 23 competitie. Maar dat is toekomstmuziek, IFC 5 moet gewoon meedoen met de senioren en dat blijkt dus echt moeilijk. Je ziet oudere spelers en je denkt wellicht dat je een kans maakt, Maar die spelers zijn zonder uitzondering erg ervaren en slim. Ze beheersen de wedstrijd zonder veel te lopen.

Vandaag weer een moeilijke wedstrijd. Het plan vooraf is de tegenstander in de eerste helft af te matten door veel te bewegen (lees: te kruisen en te zorgen dat de tegenstander achter ja aan zal moeten lopen om de verdediging dicht te houden) en in de tweede helft genadeloos toe te slaan. Maar het gaat precies andersom.

Ik zie ook mooie acties, maar ook minder slimme acties. Zoals het concept “hou hem gewoon voor je”, waarbij we toch elke keer weer denken dat we de bal af kunnen pakken en de tegenstander gewoon wegdraait, passeert en er van door gaat en je als verdediger achter je man aan moet lopen. En je dus afgemat wordt.

Het is wellicht een idee om in de volgende wedstrijd gewoon af te spreken dat je geen ballen afpakt, maar gewoon zorgt dat de tegenstander alleen de bal terug kan spelen naar een eigen speler. Of een fout maakt en je de bal gewoon krijgt van de tegenpartij.

Ook jammer was dat een doelpunt van ons afgekeurd wordt omdat er gevlagd is voor buitenspel. Even later wordt een doelpunt van DFC afgekeurd omdat de bal niet over de lijn gegaan zou zijn. Na de wedstrijd wordt eerlijk toegegeven dat het wel degelijk twee doelpunten waren.

Wel complimenten voor IFC, die de hele wedstrijd respect getoond hebben naar de scheidsrechter van DFC. Dat respect had DFC niet.

Kort samengevat:

De einduitslag is 4-1 en volgens mij was dat echt niet nodig. Eerlijkheid duurt niet altijd het langst. En ik vond het bij vlagen geen leuke wedstrijd. Waar is de VAR?