IFC 5 wint weer eens……

Een rare dag. Het is een schrikkeljaar en dat zullen we weten. 29 februari en het heeft flink geregend. IFC ZA1 zou een oefenwedstrijd spelen op het hoofdveld, maar de verwachting is dat er velden afgekeurd gaan worden. Dan gaan de beker- en competitiewedstrijden voor en gelukkig kon het team bij de tegenstander voetballen. Dat maakte wel dat IFC 5 op het hoofdveld mag optreden.

Als de wedstrijd bijna begint houdt het zowaar op met regenen. Het is wel koud, maar voor de spelers natuurlijk best te doen. Er is geen scheidsrechter en Jelle heeft de bingo gewonnen en mag dus als scheidsrechter optreden. En dat doet hij werkelijk goed. Hij laat veel toe, maar dat kon vandaag heel goed, want zowel IFC als EBOH willen voetballen en doen dat supersportief. IFC oogt fractioneel sterker. Goed combineren deden beide ploegen, maar het afmaken bleef uit. En zo zag ik IFC op achterstand komen. Ik kon niet precies zien wat er fout ging, maar het leek erop dat Dennis de bal kon pakken, maar twee spelers dachten dat zij de bal wel konden wegwerken maar de bal eindigt in het doel van IFC. 0-1 en dat was verrassend.

IFC kan nog voor de pauze gelijk maken. Een fraaie kopbal van Nordin. Hij zou later zeggen dat hij niet doorhad dat de bal het doel in ging. Als je de foto vergroot zie je dat hij dat ook zeker niet kon zien.

EBOH wordt sterker en blijft lekker voetballen. Dennis moet een paar keer gestrekt en Jochem redt een keer op de lijn. Menno en Melle doen dat ook nog een keer. Het is dan echt alle hens aan dek.

Na rust heeft IFC wint mee (letterlijk en figuurlijk). Het wordt 2-1 dankzij een doelpunt van Dylan. De keeper had de bal kunnen hebben, maar laat hem uit z’n handen glippen.

EBOH lijkt gelijk te maken. De grensrechter vlagt voor buitenspel maar doet dat wel aan de late kant. EBOH legt dat uit als twijfel en protesteert. Na overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter wordt het doelpunt afgekeurd. EBOH zal dit na de wedstrijd bestempelen als enige smetje op de wedstrijd.

Uit een fraaie aanval wordt de bal naar randje 16 teruggespeeld en scoort Mark de 3-1.

De wedstrijd lijkt dan wel gespeeld, ware het niet dat EBOH nog even gas geeft en de aansluitingstreffer maakt. En zo is de uitslag 3-2 voor IFC.

Het was een wedstrijd in de kelder van de competitie. IFC staat laatst en EBOH staat drie plaatsen hoger. Toch zag ik dat niet in het veld. Het was echt een leuke wedstrijd. Wellicht gaven beide teams het andere net even meer ruimte dan de hoger geklasseerde teams doen. In elk geval zag ik veel voetbal met af en toe een te moeilijke oplossing. Mooie wedstrijd dus, van beide kanten.

Jacques