IFC al verder in het bekertoernooi

Na twee van de drie bekerpoule wedstrijden is het al zeker dat IFC verder bekert. Vorige week werd al met 6-1 thuis gewonnen van Sleeuwijk. Afgelopen zaterdag 9 september werd knap met 2-3 gewonnen van het in de eerste klasse uitkomende Sliedrecht.

Tegen het net als IFC naar de 2e klasse gepromoveerde Sleeuwijk werd zoals eerder gemeld een eenvoudige 6-1 thuis overwinning geboekt door twee doelpunten van Michael Slingerland voor de rust en onder andere drie doelpunten van Mohamed el Bannasri na de rust.
Ten opzichte van die wedstrijd begonnen nu in de basis Oussama el Hajouti, Mark Zwang en Mohamed el Banasri. De beide broers Danny- en Michael Slingerland evenals Noah de Neijs begonnen op de reservebank.
Onder tropische omstandigheden was het voor de toeschouwers ten opzichte van de spelers op het warme kunstgras op de tribune overigens nog best toeven.

In de absolute openingsfase een speldenprik van de thuisploeg, waarbij de kopbal van Tokromo over het doel verdween. Bij de sterke eerste klasser Sliedrecht, gecoacht door Coen van der Waal, kwam IFC na ruim een kwartier spelen wel op een voorsprong, toen na een één-twee tussen Bobby Vos en Oussama el Hajouti de poging van deze laatste door een verdediger getoucheerd in het doel verdween. Na ruim een half uur spelen kwam IFC goedkoop aan een dubbele voorsprong toen verdediger Van de Wetering, onder druk van aanvallers in eigen doel kopte 0-2. Enkele minuten voor de rust een splijtende pass van Perry van Eijken op de sprintende Mohamed el Bannasri, die sneller dan zijn tegenstander De La Croix, alleen voor de doelman koel bleef 0-3.
Met een blessure was toen al Nick de Veij noodgedwongen vervangen door Michael Slingerland.

Na de rust kwamen bij IFC ook Danny Slingerland en Sean Verburg in het veld. De meer dan prima op het middenveld spelende Van Eijken zakte daardoor een linie naar achteren.
In de tweede helft speelde Sliedrecht opeens veel energieker en ook fysieker. Terwijl eigenlijk net als vorige week na de verdedigende wijzigingen, de IFC verdediging meer problemen kende. Al heel snel was het Marciano Simonis met een schot van buiten de 16 meterzone die keeper Karsten van de Velde voor een voldongen feit stelde en de thuisploeg sterkte in zijn moraal. Er kwam steeds meer ruimte op het veld. Zo schoot Van Zwienen naast het doel, maar ook IFC creëerde kansen. El Banasri schoot naast en Sean Verburg zag eerst doelman Grizell redden en had nog geen 10 minuten later pech dat een schot tegen de lat belandde. Met nog een kwartier op de klok kwam Sliedrecht erg dichtbij. Op aangeven van El Hassani was het invaller Rick Bronwasser die raak mikte 2-3. Bijna per kerende post had de beslissing moeten vallen maar Ties van Aggelen op aangeven van Verburg schoot op de doelman in plaats van een hoek te kiezen. Gelukkig nadat het twee gevaarlijke situaties overleefde en het nog een bal uit een kopbal van El Hassani tegen de lat zag belanden, trok het IFC van trainer Ron Timmers de tweede bekeroverwinning over de streep.

Zaterdag 16 september speelt IFC om 15.00 uur zijn laatste bekerpoule wedstrijd thuis tegen GRC´14.

Spelers IFC: Karsten van de Velde; Oussama el Hajouti, Mark Zwang (46. Danny Slingerland), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (32. Michael Slingerland, 58. Ties van Aggelen), Achraf el Hajouti, Mohammed el Bannasri, Bobby Vos (46. Sean Verburg) en Jayson van der Linden (74. Noah de Neijs).