Winst op Ameide: IFC(za) stijgt op ranglijst

Afgelopen zaterdag (5-11-’16) had IFC de kans om op de ranglijst gelijk te komen met tegenstander Ameide . . . . en  dat lukte door een 2-0 overwinning.

Wat vooraf ging:
IFC had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ameide er een midweekse-wedstrijd op zitten tegen SC Feyenoord in het kader van de Rijnmond Cup. IFC speelde op Varkenoord verdienstelijk tegen een 2 klassen hoger spelende en snel combinerende tegenstander.  Conditioneel hadden de mannen het zwaar maar staken veel op van deze tegenstander (IFC verloor uiteindelijk met 3-1)

20161105_ifc-ameide_03

IFC speelde tegen Ameide een zeer goede 1e helft waarbij alle posities goed bezet werden, goed combinatiespel met vrijwel geen balverlies. Ameide creëerde nauwelijks kansen, terwijl IFC diverse keren gevaarlijk was voor de Ameidense keeper. Één waarbij Elio in staat werd gesteld om het eerste doelpunt te maken, maar de kans werd helaas niet verzilverd. Het goede spel werd in de 20-ste minuut uiteindelijk beloond door een doelpunt van Robin van der Sman.

20161105_ifc-ameide_05

De tweede helft was van een minder niveau van IFC . . . meer balverlies en combinaties die minder accuraat waren. Ameide bracht wat ‘fysiekheid’ in het spel waardoor de Rood-Zwarten meer onder druk kwamen.
Gedachten gingen in deze periode uit naar wedstrijden tegen De Alblas en Streefkerk waar we vergaten om goede wedstrijden winnend af te sluiten.

20161105_ifc-ameide_15

De equipe van Zwakhals/ de Jong lijkt te groeien en wist Ameide toch op de knieën te krijgen door in de 88-ste minuut de 2-0 te scoren. Robin (vd S) stelde de andere Robin (Benningshof) in staat om de 3 punten definitief veilig te stellen.

Een prima overwinning en volgende week steken we de Noord weer over en gaan we op bezoek bij nr. 2 op de ranglijst : Drechtstreek.

Langs de lijn:

• Maarten (red. verzorger) had ook thuis kunnen blijven, hij hoefde tijdens de wedstrijd geen enkele keer in actie te komen. Voor de wedstrijd had Maarten natuurlijk zijn werk al gedaan door diverse spelers “getaped”, “vertroeteld” en “gemasseerd” aan de aftrap te krijgen.
  • Er was een redelijk aantal bezoekers op deze wedstrijd afgekomen, maar volgens Miel viel de opbrengst aan de kassa wat tegen. Het aantal 65+-ers, welke een gereduceerd tarief betalen, was namelijk hoog.
  • Was leuk om te zien hoe beide, van voetbal bezeten, trainers van IFC en Ameide samen de wedstrijd analyseerden. De bestuurskamer werd gevuld met . . . tussen de linies . . . . punt naar achteren . . . cross-passes . . . .  druk zetten . . . . . jullie nr 6  . . . . jullie linksbuiten . . . etc.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.