IFC BEEINDIGT POSITIEVE REEKS BIJ GEMERT

tekst: Cees van Heeren

Aan de reeks van vijf ongeslagen competitie wedstrijden achter elkaar is afgelopen zondag 26 maart bij Gemert een einde gekomen. De zwalkende thuisploeg toonde aanmerkelijk meer durf en wil om te winnen dan IFC en zadelde de Ambachters dan ook met een terechte 1-0 nederlaag op.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd overigens niet beschikken over Brian Leons (werk) wiens plaats in de basis werd ingenomen door Akin Arslan. Tevens ontbrak wegens ziekte Chayo Maria. Bij het thuisteam ontbraken door twee schorsingen en de blessure van de eigenlijke aanvoerder in totaal drie spelers.

Aangezien Gemert in het jaar 2017 nog geen competitiewedstrijd had gewonnen en hun verdediging niet als de sterkste van de afdeling bekend staat (gezien hun 37 tegentreffers) en IFC aan een zeer goede reeks bezig was, verwachten de meegereisde supporters vooraf, dat IFC van acquit de ambitie zou tonen om de tegenstander de wil op te leggen. Maar in tegendeel er werd niet goed en fel aan de wedstijd begonnen en er werd eerder voorzichtig geopereerd. De thuisploeg greep dan ook het initiatief, zonder dat het aanvankelijk ook echt gevaarlijk kon worden. De eerste schuchtere poging tussen de palen voor IFC was na een kwartier spelen van Perry van Eijken. Hierna kwam Gemert echter steeds beter in de wedstrijd en tot drie keer toe voorkwam keeper Bas van Zee, de laatste weken in erg goede vorm stekende, een achterstand. Het laatste enerverende moment was zo´n tien minuten voor de rust. Eindelijk een goede snelle aanval van IFC en na een pass van Yoeri Rombouts ging de opgekomen Ozan Cimen in het strafschopgebied tegen de grond. Penalty? De dicht op de situatie lopende scheidsrechter zag daar niets in en liet doorspelen. Zo brak de rust aan met een dubbelblanke stand op het zonovergoten en mooie sportpark in Gemert.

Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig in het spelbeeld. Hoewel IFC wat meer energie in de wedstrijd stak bleef de thuisploeg dreigender. Na voorbereidend werk van Nico Ramos en een voorzet van Danny Slingerland controleerde Akin Arslan wel de bal, maar tot een doelpoging kwam hij echter niet. Enkele minuten later was het raak voor Gemert. Een corner werd weliswaar weggewerkt maar de afvallende bal kon tot twee keer toe worden ingeschoten door Habraken. Bij de tweede poging kreeg Jacobs de bal tegen zijn voet, waardoor die compleet van richting veranderde en vervolgens over de doellijn hobbelde 1-0.
Door deze ongelukkige achterstand leek IFC opeens wakker geschud. De linies speelden verder naar voren en er werd met meer druk op de bal gespeeld. Een schot van Rombouts kwam recht in de handen van de doelman. Een minuut later trachtte Arslan doelman Van Sommeren van zeer verre afstand te verrassen, doch deze slaat de bal over zijn lat. Een kwartier voor tijd wordt met Marwin Richard een extra aanvaller ingebracht. Hij zorgt weliswaar voor een stimulans, kansen kunnen er echter niet worden gecreëerd. De aanvallen uit de omschakeling van Gemert waren in het slotdeel gevaarlijker. Gescoord werd er niet meer.

Door deze nederlaag, de tiende van de competitie al en de zevende op verplaatsing, zakt IFC licht naar de zevende plaats in de stand.
Voor volgende week zondag 2 april staat er voor IFC weer een thuiswedstijd op het programma. Om 14.00 uur zal het op Sportpark Schildman het in punten gelijk staande Gestel uit Eindhoven ontvangen.

Gemert – IFC: 1-0 (0-0).
56. 1-0 Bram Jacobs.

Bijz.: Scheidsrechter W. Horst uit Delfzijl bijgestaan door dhr. Moerkerk en dhr. Lamers gaf enkele gele kaarten, welke die voor Perry van Eijken een wedstrijd schorsing oplevert.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos (86. Jordi Fok), Ronnie Nouwen, Akin Arslan, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (86. Achraf el Hajouti), Ozan Cimen, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu (73. Marwin Richard).