IFC begint 2024 met oefenwinst

IFC is het prille jaar 2024 begonnen met een 5-2 overwinning in een oefenduel met het in de 3e klasse uitkomende zaterdag team van Dongen. Alle Ambachtse doelpunten vielen daarbij in de goed gespeelde eerste helft.

Waar tegenstander Dongen een selectie van 21 man had meegenomen, bestond die van IFC uit 16 man door het ontbreken van Tim Willemstijn, Mark Zwang, Nick de Veij en doelman Karsten van de Velde.

Voordat de van slag zijnde klok één minuut had geteld, waren de Brabantse gasten al op een 0-1 voorsprong gekomen. Maarten Waltman schoot de nummer vier van de derde klasse D naar de leiding. Vijf minuten later kende de goed leidende scheidsrechter Rodney van Gelderen een terechte penalty toe na een vertreding op Bobby Vos. Aanvoerder Danny Slingerland wist hiermee wel raad 1-1. Na goed voorbereidend werk van Perry van Eijken en Ramon van der Wal zorgde Bobby Vos voor de voorsprong. Halverwege de eerste helft een interceptie door Mohamed el Bannasri in de opbouw van de gasten en die stuurde gelijk Bobby Vos de diepte in. Die laatste speelde zijn tegenstander uit en mikte in de verre hoek binnen 3-1. Zo´n vijf minuten voor het rustsignaal zette Oussama el Hajouti aan de rechterkant een aanval op en speelde El Bannasri aan. In het daaropvolgende duel met een verdediger bleef de bal liggen in het doelgebied en was captain Slingerland attenter dan de doelman en prikte de 4-1 binnen. In de laatste seconde van de eerste helft was het Tom van Oorschot, die El Bannasri een niet te missen kans gaf en dus was de ruststand liefst 5-1.

Hoewel IFC zeker wel kansen kreeg, zoals vaker als met de rust een groot verschil al is gemaakt, was de tweede helft van de IFC-zijde van een minder niveau. Bij de kansen die er waren, werd het doel namelijk steevast te hoog gezocht. De meest contente speler aan de kant van IFC in dit wedstrijddeel was ongetwijfeld Jochem Touw met zijn invalbeurt bij de start van de tweede helft. Dit na langer blessureleed.
Enkele minuten voor het eindsignaal was het Robin de Man –weliswaar via een IFC verdediger- die voor de eindstand van 5-2 zorgde en daarmee dus voor het enige doelpunt in de tweede helft.

Volgende week zaterdag 13 januari staat er voor IFC al de eerste officiële wedstrijd van 2024 op het programma. Het betreft een bekerwedstrijd bij en tegen Rijen. Ook tegenstander Dongen zaterdag zit nog in de beker en die spelen die dag tegen Be Ready in Hank.

Basisteam IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Jayson van der Linden, Perry van Eijken, Ramon van der Wal, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland, Sean Verburg, Mohamed el Bannasri en Bobby Vos.
Invallers begin 2e helft: Jochem Touw, Reno Nuis, Noah de Neijs, Ties van Aggelen en Michael Slingerland.