IFC begint bekercompetitie tegen Sleeuwijk


Na een aantal gespeelde oefenduels volgt nu voor alle ploegen uitkomend in de eerste klasse of lager het tweede en laatste deel van de voorbereiding op de competitie met de drie poulewedstrijden in het KNVB bekertoernooi van Zuid 1.
De start van de bekerpoule begint voor IFC op zaterdag 2 september met een thuiswedstrijd tegen het in een andere 3e klasse kampioen geworden ploeg Sleeuwijk.

De Tegenstander Sleeuwijk:
In 1944 is de vv Sleeuwijk opgericht.
Met ingang van het seizoen 2010/2011 gaat het eerste elftal nu voor de vijfde keer uitkomen in een 2e klasse. De andere seizoenen kwam het uit in de 3e klasse. Het afgelopen seizoen 22-23 in de derde klasse E van Zuid 1eindigde in een triomf met het behaalde kampioenschap. In 24 wedstrijden werden slechts twee nederlagen geleden en met 52 punten werden er twee punten meer behaald dan de runner-up GDC.
Dit seizoen komt het elftal van trainer Antoin van Pelt, die bezig is aan zijn vierde seizoen bij de vereniging, daardoor uit in de 2eklasse G met onder andere als tegenstanders Hardinxveld, Nivo Sparta en SVW.
De vereniging heeft 6 mannen seniorenteams, die in competitieverband gaan uitkomen. Het eerste vrouwenteam speelt echter op het hoogste niveau, in de eerste klasse.

Dit seizoen:
Sleeuwijk zag traditioneel weinig verloop in zijn selectie. Naast twee vertrokken spelers konden er drie nieuwe verwelkomd worden, waaronder Jordi Kemmeren (RKDVC) en Michael Tahamata (Vuren).
De ploeg won in een oefenwedstrijd van Jan van Arckel (6-0) en is daarna winnaar geworden van de Altena-cup met louter winstpartijen tegen Sparta´30, Woudrichem, Altena, Kozakken Boys o23 en Almkerk. Afgelopen dinsdagavond werd er echter met 3-2 verloren bij 4eklasser Ameide.

Waar te zien:
Beide ploegen zullen hun voorbereiding een goed vervolg willen geven in de eerste bekerwedstrijd. De wedstrijd IFC tegen Sleeuwijk start op zaterdag 2september om 15.00 uur op Sportpark Schildman.

Tot Ziens!