IFC begint bekercompetitie weer bij De Alblas

In het eerste deel van de voorbereiding heeft IFC in de vijf gespeelde oefenduels voetballend laten zien, zeker niet onder te doen ten opzichte van de ploegen die één of twee klassen hoger gaan uitkomen. Er werd twee keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld.
Nu volgt het tweede en laatste deel van de voorbereiding op de competitie met de drie poulewedstrijden in het KNVB bekertoernooi van Zuid 1.
De start van de bekerpoule start zaterdag 3 september net als in het afgelopen seizoen bij en tegen De Alblas in Alblasserdam.

De Tegenstander De Alblas:
In 1953 is vv De Alblas opgericht.
De laatste keer, dat hun vlaggenschip een kampioenschap kon vieren was in 2007 met promotie naar de tweede klasse. Dit optreden duurde slechts één jaar en nadien komt het elftal steevast uit in de derde klasse. Het afgelopen seizoen 21-22 was het team dicht bij een kampioenschap of promotie via de nacompetitie. In de derde klasse C van Zuid 1 eindigde men uiteindelijk op één punt achterstand van buurman Alblasserdam. In de nacompetitie werd in eerste instantie met 5-1 gewonnen van Vuren, maar werd er vervolgens met 0-2 verloren van Streefkerk, de ploeg die in de competitie eindstand 10 punten minder had behaald.
Dit seizoen komt het elftal van trainer Maarten van Gastelen daardoor uit in de 3 klasse D.
De vereniging uit Alblasserdam heeft 6 mannen seniorenteams.

Dit seizoen:
De Alblas zag zijn selectie met vijf spelers versterkt worden, waaronder twee keepers Sjoerd en Robin de Groot en de van Stedoco afkomstige verdediger Bryan Jongeneel, als de belangrijkste. De ploeg kende nog geen overwinning in de gespeelde oefenwedstrijden. Er werd namelijk met 1-2 verloren van SVW (1e klasse) en met 2-2 telkens knap gelijkgespeeld tegen Nieuw Lekkerland (1e klasse) en De Zwerver.

Historie:
Vorig seizoen won IFC deze onderlinge bekerwedstrijd bij de Alblas met 0-2.

Archieffoto

Archief foto

Waar te zien:
Beide ploegen zullen hun voorbereiding een goed vervolg willen geven in de eerste bekerwedstrijd. De wedstrijd De Alblas tegen IFC start op zaterdag 3 september om 15.00 uur op Sportpark Souburgh aan de Bas Verhoevenweg 6 te 2952 BV Alblasserdam.

Tot Ziens!