IFC begint competitie met een gelijkspel.

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 speelde het ambitieuze IFC doelpuntloos gelijk bij het ook gepromoveerde en evenzeer ambitieuze Internos uit Etten-Leur.

In vergelijking met de bekerwedstrijd van vorige week had keuzeheer Ron Timmers op de backpositie de voorkeur gegeven aan Oussama el Hajouti ten opzichte van Amir Mahmoudian. De overige spelers stonden vorige week ook aan de aftrap.
Bij Internos ontbrak in de selectie hun bekertopscoorder Jean Asukanian, maar stond de fysiek sterke competitie topscoorder van vorig seizoen Sven van Zwam wel in de spits opgesteld.

Beide ploegen bewezen, dat een doelpuntloze wedstrijd niet persé saai behoeft te zijn. In de absolute aanvangsfase had IFC op het natuurgrasveld al op een voorsprong kunnen komen na een splijtende pass van Noah de Neijs was de balcontrole van Nick de Veij net niet optimaal, waardoor de doelman zich op de bal kon werpen. In de eerste helft had de thuisploeg twee goede kansen, waarbij één keer keeper Jeroen de Veij zijn kwaliteiten moest tonen om een doelpunt te voorkomen door Van Zwam en bij de rebound door dezelfde speler was het Perry van Eijken die de bal op de lijn kon wegwerken. Aan de andere kant mikte De Neijs vanaf 18 meter te hoog en miste een schot van Yoeri Rombouts de goede richting. Tien minuten voor de rust schoot aanvoerder Danny Slingerland de bal uit een vrije trap tegen de lat.

Ook in de tweede helft was het niet saai. Michael Slingerland schoot voorlangs en na een corner haalde de Internos doelman Van Sundert een kopbal van Tim Willemstijn uit de kruising. Deze corner ontstond in de 53e minuut toen Rombouts zijn inzet na voorbereidend werk van Willemstijn op de doellijn zag weggewerkt worden. Aan de andere kant werd een doelpunt van Van Zwam wegens buitenspel geannuleerd.

Een kwartier voor tijd moest de gastheer met tien man verder na een rode kaart voor Mohammadi, die op het middenveld met een veel te hoog ingekomen gestrekt been Nick de Veij vol raakte, die met een fikse hoofdwond en wellicht een hersenschudding ook het veld moest verlaten. Met de numerieke meerderheid ging IFC vol op de aanval maar noch Rombouts (over) na een prima aanval over meerdere schijven noch de ingevallen Amir Mahmoudian (redding doelman) en de ingevallen Dennis de Koning (redding doelman) kwamen tot scoren. Desondanks was de laatste en beste kans in de slotminuut voor Internos, maar voor een leeg doel werd gelukkig in het zijnet geschoten.

Beide ploegen konden daardoor wel leven met het gelijke spel en zo bleef IFC voor het 21e officiële duel (competitie en beker) achterelkaar ongeslagen.
Volgende week zaterdag 1 oktober speelt IFC om 15.00 uur thuis tegen regiogenoot Groote Lindt.

Internos – IFC: 0-0
Bijz. scheidsrechter T. van der Velden gaf naast de rode kaart aan Mohammadi ook geel aan Van Noord, Meesters, Wouters (allen Internos), O. el Hajouti en Van Oorschot (IFC).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (77. Dennis de Koning), Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Mitchel Ott (74. Yannick Jansen) en Noah de Neijs (46. Michael Slingerland, 67. Amir Mahmoudian)

Cees van Heeren