IFC begint competitie met winst bij Spirit

IFC is de competitie in de 2e klasse in stijl begonnen. Bij Spirit, dat de twee laatste seizoenen op de tweede plaats eindigde in de 2e klasse, werd een klasse 1-4 uitoverwinning geboekt.

Ten opzichte van de bekerwedstrijd van vorige week tegen GRC´14 stond Karsten van de Velde weer tussen de palen. Terwijl Michael Slingerland terugkeerde in de punt van de aanval, mede waardoor zijn broer Danny Slingerland wisselspeler was.

In de eerste minuut van de wedstrijd toonde de 42 jarige keeper Karsten van de Velde zijn absolute klasse toen hij zijn team voor een zeer snelle achterstand behoedde. Binnen tien minuten spelen stond IFC echter zelf wel op een voorsprong. Bij de tweede echte aanval zette Mohamed el Bannasri de aanval op en was ook de afmaker 1-0. Dit na een mooie pass van Achraf el Hajouti. Na ruim een half uur spelen stond bij IFC de restverdediging na een eigen corner niet goed en uit de speersnelle counter scoorde Ruben de Vries de gelijkmaker 1-1. Even hiervoor had Bobby Vos de ploeg van trainer Ron Timmers bijna op en dubbele voorsprong gezet, maar doelman Sean Luthart verwerkte zijn effect bal in een corner. Enkele minuten voor het rustsignaal had El Bannasri pech toen zijn schot op aangeven van wederom El Hajouti slechts de lat raakte.

Na de rust domineerde IFC veel meer dan voor de rust en was het Bobby Vos die de bal na een assist van El Bannasri in de verre hoek binnenschoot voor de 1-2 voorsprong. Nadat een uur gespeeld was verhoogde IFC de score. In eerste instantie stuitte Michael Slingerland nog op doelman Luthart, maar de rebound was een eenvoudige prooi voor Vos 1-3. Met nog een kwartier te spelen op de wedstrijdklok was het Michael Slingerland die vanaf de penaltystip voor de 1-4 eindstand zorgde.
Wegens commentaar op deze beslissing van de arbiter kreeg verdediger Stefan Bitter van Spirit zijn 2e gele kaart te zien, waardoor de thuisploeg in het restant met 10 man verder moest.
Met een goed centraal verdedigingsduo in Tim Willemstijn en Mark Zwang, een middenveld van Perry van Eijken, Tom van Oorschot en Achraf el Hajouti met heel veel loopvermogen en de drie startende aanvallers die allen scoorden, boekte IFC een meer dan prima start in de 2e klasse. En passant is IFC nu al 50 competitiewedstrijden achter elkaar ongeslagen.

Volgende week zaterdag 30 september speelt IFC zijn eerste thuiswedstrijd in de 2e klasse tegen EBOH uit Dordrecht, die ook zijn eerste competitiewedstrijd won.
Spirit – IFC: 1-4 (1-1).
8. 0-1 Mohamed el Bannasri, 34. 1-1 Ruben de Vries, 54. 1-2 Bobby Vos, 61. 1-3 Bobby Vos en 74. 1-4 Michael Slingerland.
Opm. scheidsrechter John van der Meulen uit Nieuw Lekkerland gaf naast de dubbele gele kaart aan Bitter ook geel aan Robbin Brouwer (Spirit) en Mohamed el Bannasri (IFC).

Spelers IFC: Karsten van de Velde; Oussama el Hajouti (90. Reno Nuis), Mark Zwang, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti (84. Noah de Neijs), Mohamed el Bannasri (70. Sean Verburg), Michael Slingerland (84. Ties van Aggelen), Bobby Vos (70. Danny Slingerland) en Jayson van der Linden.