IFC begint in februari met goede moed in Nuth

tekst Cees van Heeren

Het jaar 2019 is voor IFC in mineur begonnen. Bovenal het overlijden van 2 oer IFCers en daarnaast de dubbele ruime competitie nederlagen. De ploeg van trainer Virgil Breetveld hoopt uiteraard het negatieve reeksje in de nieuwe maand februari te gaan doorbreken. Tegen en bij het lager geklasseerde RKSV Minor zou dat dan moeten gaan gebeuren. Gezien het kwakkelende winterweer is het uiteraard ook de vraag of de wedstrijd inderdaad doorgang gaat vinden. Een spannende dag zondag lijkt mede daardoor gegarandeerd!

De tegenstander RKSV Minor:
De RKSV Minor uit Nuth stamt uit 27 juni 1918 toen de Vaesrader Voetbal club werd opgericht. Een viertal jaar later werd de naam gewijzigd in RKSV Minor. In het begin van deze eeuw kwam men zelfs uit in de vierde klasse. Echter de laatste 10 jaar is de weg omhoog ingeslagen. Ingaande het seizoen 2014-2015 kwam men uit de eerste klasse waaruit het aan het einde van het vorige seizoen als kampioen promoveerde naar de hoofdklasse.

Dit seizoen:
In het bekertoernooi van Zuid 2 heeft Minor de laatste 16 bereikt na overwinningen op EHC, Heer en Chevremont. Voor een plaats in de kwartfinale wacht een uitwedstrijd bij competitiegenoot Meerssen.
In de competitie staat het team van de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer Guido Leunissen op de elfde plaats. In hun 16 gespeelde wedstrijden werden 16 punten behaald door middel van 4 overwinningen en 4 gelijke spelen. Het doelsaldo is negatief met 23 doelpunten voor en 36 tegen. In de door hun 8 gespeelde thuiswedstrijden werden 14 punten gehaald door overwinningen tegen Alphense Boys, Meerssen, RKAVV alsmede Vlissingen en gelijke spelen tegen Leonidas en Nuenen.

Winterstop en teamtopscorer:
Na de winterstop werd de eerste wedstrijd thuis met 4-1 gewonnen van Alphense Boys, waarna vorige week met 1-0 werd verloren bij Vlissingen.
Jeroen Gerets in teamtopscorer met 6 doelpunten. De rappe Amin Elalji scoorde tot op heden 5x.
Historie en eerste wedstrijd:
Doordat Minor in district Zuid 2 speelt is de historische balans beperkt tot het huidige seizoen. Eind september 2018 eindigde de wedstrijd op Sportpark Schildman in een 4-0 overwinning voor IFC door doelpunten van Joey Grootenboer, Danny Slingerland en twee keer Everon Pisas.

Waar te zien:
IFC hoopt uiteraard een positieve start te maken in de maand februari 2019 en de nare maand januari daarin te doen vergeten. Minor kan de punten echter ook goed gebruiken om verder afstand te nemen van de onderste drie plaatsen. Spanning dus gegarandeerd. De wedstrijd op Sportpark Kollenberg aan de Kollenberg 2 te 6361 KA Nuth staat onder leiding van Dhr. J.H. Tempelaar. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Tot Ziens!