IFC bekert bij het ongeslagen Rijen

In de 4e bekerronde dient IFC om een plaats bij de laatste 16 te bemachtigen aan te treden in het Brabantse land bij de VV Rijen. Deze zondagploeg is één van de 84 eerste elftallen in Nederland die nog geen competitiewedstrijd verloren hebben dit seizoen.

De Tegenstander vv Rijen:
De vv Rijen is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen RAC (oprichtingsdatum 12-8-1928) en EVV´58.
Het betreft een zondagvereniging met onder andere 4 seniorenteams op de zondag, maar ook inmiddels 2 op de zaterdag. De afgelopen acht seizoenen kwam hun eerste elftal uit in een tweede klasse. Hoewel ze aan het einde van het vorige seizoen de laatste vijf competitiewedstrijden wonnen, eindigden ze op de negende plaats in de eindstand. Dit betekende nacompetitie waarin weliswaar met 3-0 werd gewonnen van Braakhuizen, maar daarna met 0-2 werd verloren van Reusel Sport.
Dit seizoen komt het elftal daardoor uit in de zondag 3e klasse B van Zuid 1 met onder andere als tegenstanders Oosterhout, Madese Boys en SC Emma.

Dit seizoen:
Met de van SEOLTO overgekomen nieuwe trainer Frans Ceton doet de ploeg het in de competitie heel goed. Na de 11 gespeelde wedstrijden zijn ze de ongeslagen koploper met 25 punten en een meer dan prima doelsaldo van 27 doelpunten voor en slechts 7 tegen.
Ze wonnen hun bekerpoule met overwinningen op TSV Gudok (2-0), Neerlandia´31 (0-8) en Molenschot (1-7). Vervolgens werd met 5-2 gewonnen van Waspik en in de derde ronde met 1-3 bij DBN´22. In totaal zijn ze nu dus al 21 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. De laatste officiële nederlaag was op 16 april 2023 bij Oosterhout. In de zeven gespeelde officiële thuiswedstrijden werd zes maal verdedigend de nul gehouden.
Joost Broeders is de topscorer met zowel in de competitie als in de beker telkens negen doelpunten.

Waar te zien:
Hoewel IFC één klasse hoger uitkomt, zal het –gezien de (thuis)vorm- vol aan de bak moeten gaan om een goed resultaat te behalen. De wedstrijd staat gepland voor zaterdag 13 januari 2024 om 17.00 uur op Sportpark De Vijf Eiken aan de Sportparkweg 4 te 5121 MP Rijen.

Cees van Heeren