IFC bekert thuis tegen DHV

IFC-ambacht-logoAfgelopen zaterdag is IFC het bekertoernooi goed begonnen met een 0-2 overwinning bij het in de derde klasse uitkomende De Alblas. De doelpunten werden beide gemaakt door Michael Slingerland.
Op zaterdag 11 september vervolgt IFC het beker toernooi met een thuiswedstrijd tegen DHV.

De Tegenstander DHV:

DHV afkomstig uit het Noord-Brabantse Zevenbergschen Hoek is op 1 september 1933 opgericht.
De laatste keer, dat hun vlaggenschip een kampioenschap kon vieren was in 2011 met promotie naar de derde klasse. Aan het einde van het seizoen 2018/2019 degradeerde men weer na een nederlaag in de nacompetitie tegen De Patrijzen. Dit seizoen komt het elftal uit in de vierde klasse C van Zuid 1.
De vereniging heeft 4 mannen seniorenteams, die in competitieverband uitkomen.

Dit seizoen:
De ploeg van trainer Erik van der Giessen (bezig aan zijn 3e seizoen) verloor zijn eerste bekerwedstrijd op eigen veld met 0-3 tegen Oosterhout. In de voorbereiding waren de resultaten ook niet optimaal geweest met gelijke spelen tegen Vrederust en De Fendert alsmede verlies tegen DJS en Smerdiek.

Historie:
Aan het einde van het seizoen 2014/2015 troffen beide teams elkaar in de nacompetitie om degradatie te ontlopen of juist te promoveren naar de 3e klasse competitie. In H.I. Ambacht won DHV met 0-3 door doelpunten van Kortsmit, Mourigh en Chaibi. Hoewel IFC de uitwedstrijd wel won met 0-1 bleven de Ambachters in de 4e klasse.

Waar te zien:
IFC dat recent door de trainers van de competitietegenstanders uit de 4e klasse E als titel favoriet is bestempeld, zal ook als favoriet in deze 2e bekerwedstrijd ongetwijfeld willen winnen. De wedstrijd tegen DHV start zaterdag 11 september om 15.15 uur op het eigen Sportpark Schildman.

Cees van Heeren