IFC BEKERT VERDER NA WINST TEGEN MADESE BOYS

Tekst: Ton van Bokhoven / Cees van Heeren

Afgelopen dinsdagavond 13 november speelde IFC de tweede ronde van de districtsbeker in Made tegen Madese Boys uitkomende in de tweede klasse E. Na 90 minuten ging IFC er uiteindelijk met een 6-2 winst vandoor in een overigens matige wedstrijd van IFC-zijde.

Ondanks deze ruime uitslag was het zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor de brigade onder leiding van trainer Virgil Breetveld. Na 4 minuten lag de bal namelijk al achter keeper Yordi Godijn na balverlies op het middenveld en een messcherpe counter afgerond door Marijnissen. Vooral met de razendsnelle linksbuiten had de verdediging van IFC de gehele wedstrijd trouwens erg veel moeite. De voorsprong duurde overigens niet lang, na 10 minuten gaf Ozan Cimen een goede voorzet af vanaf rechts die aanvoerder Danny Slingerland prima binnenkopte. Een tiental minuten later verdubbelde dezelfde Danny Slingerland de score, een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd fraai in de bovenhoek gekruld. Toen na 33 minuten de 1-3 kwam leek IFC op rozen te zitten. Een scherpe voorzet namelijk vanaf de achterlijn van alweer Danny Slingerland werd ongelukkig door een verdediger in eigen doel gekopt. Echter Madese Boys gaf het daarna zeker niet op en nadat ze al een aantal keren gevaarlijk waren geweest kwam in de 38e minuut de aansluitingstreffer. Na een verre inworp met een scrimmage als gevolg voor het doel van IFC ,waarbij niet goed verdedigd werd, viel ineens de 2-3 via Manukjan. Daarbij mocht IFC niet mopperen dat dit ook de ruststand betekende want Madese Boys kreeg nog 2 dotten van kansen op de gelijkmaker net voor de theepauze.

Na rust, waarin Everon Pisas en Noel Goosens invielen voor Joey Grootenboer en Marcello Gomes de Veiga, had IFC al helemaal niet te klagen dat er niet gescoord werd door de gastheren. In de 54e minuut was de spits van Madese boys keeper Yordi Godijn al voorbij waarbij hij het nog presteerde om voorlangs in het lege doel te schieten en een paar minuten daarna was er een identieke situatie waarbij een speler voor een leeg doel hoog over schoot. Overigens kansen die ontstonden nadat er simpel balverlies was geleden. In de 61e minuut werd Danny Slingerland onreglementair gestuit door een verdediger in het strafschopgebied waarna hij zelf onberispelijk de trekker overhaalde en zijn derde treffer van de avond noteerde. Ook daarna had Madese Boys nog een paar goede kansen op een beter resultaat. In de slotfase kwamen er nog 2 doelpunten voor IFC bij. Juthlen Castillo zorgde met 2 fraaie acties nog voor de geflatteerde 6-2 overwinning.
Met deze overwinning heeft IFC de laatste 64 bereikt in het bekertoernooi. De loting voor de volgende ronde vindt plaats op 24 november.

Opstelling IFC: Yordi Godijn, Edison Warner, Michael Potkamp,Tim Willemstijn, Ozan Cimen, Danny Slingerland (Mohamed el Bannasri),Marcello Gomes de Veiga (Everon Pisas), Perry van Eiken, Achraf el Hajouti, Juthlen Castillo, Joey Grootenboer (Noel Goossens).