IFC bekert verder

tekst Cees van Heeren

Het in de hoofdklasse uitkomende IFC heeft de volgende ronde in het districts bekertoernooi van Zuid 1 bereikt. Het drie klasse lager uitkomende RCD werd op diens eigen veld met 1-5 verslagen.

Naast de al eerder niet beschikbare spelers (Nzojyibwami, Ramos en Bouwman) kon trainer Breetveld van IFC in deze wedstrijd ook niet beschikken over de zieke Jeremey Hensen, terwijl Danny Slingerland en Ronnie Nouwen op de reservebank begonnen. Naast reserve doelman Lorenzo van Trijp stonden nu voor het fluitsignaal van de Belgische scheidsrechter M. Caluwe aan de aftrap Haris Hasanovic, Brian Leons en Marwin Richard. Bij RCD stond topscorer Teneggi (7 competitietreffers) opgesteld als centrale verdediger.

Met het nodige kunst- en vliegwerk bleven de Dordtenaren in de eerste helft lang overeind. Zo raakte Michael Potkamp onder andere de lat. Pas in de 37e minuut scoorde Marwin Richard op aangeven van Potkamp de 0-1. Twee minuten later een sublieme steekbal van Achraf el Hajouti op Brian Leons, die voor de 2-0 zorgde. Op slag van rust verzilverde Marwin Richard een voorzet van Ozan Cimen voor de 0-3.
Na de rust zocht RCD meer dan voor de rust de aanval en wist daarbij ook –in tegenstelling tot in de eerste helft- een corner te forceren en raakte later ook een keer de lat. Halfweg de tweede helft zorgde de ingevallen Noël Goossens met zijn eerste balcontact voor de 0-4. Dit was overigens zijn eerste officiële KNVB doelpunt voor de Ambachters. Ruim tien minuten voor tijd bracht Marwin Richard (zie foto) met zijn derde treffer van de middag en in totaal zijn 10e officiële voor IFC de stand op 0-5. Vijf minuten later zorgde Liomar Jennie voor de eretreffer van RCD en de 1-5 eindstand.

Door deze overwinning plaatst IFC zich bij de laatste 64 van dit bekertoernooi.
Aankomende zondag 19 november zet IFC de competitie in de hoofdklasse voort met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Den Bosch.

RCD – IFC: 1-5 (0-3).
37. 0-1 Marwin Richard, 39. 0-2 Brian Leons, 45. 0-3 Marwin Richard, 68. 0-4 Noël Goossens, 79. 0-5 Marwin Richard en 84. 1-5 Liomar Jennie.

De spelers van IFC: Lorenzo van Trijp; Brian Leons (75. Ronnie Nouwen), Damiano Vaudo, Edison Warner, Haris Hasanovic, Perry van Eijken (46. Danny Slingerland), Michael Potkamp (67. Noël Goossens), Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina en Achraf el Hajouti.