IFC beloont zich met oefenwinst op De Zwerver

In de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding beloonde IFC zich zelf met name voor zijn puike eerste helft met een 2-1 overwinning op het twee klassen hoger gaan spelende De Zwerver.

Ten opzichte van de oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Slikkerveer verdedigde nu Jeroen de Veij het doel en stond Tom van Oorschot in de beginopstelling. Yannick Jansen begon op de reservebank.

Beide teams hadden het in de wedstrijd over het jezelf belonen voor het goede voetbal. Bij IFC sprak men daarover in de rust. Trainer Timmers had wel vijf a zes zeer goede kansen gezien van zijn elftal, maar moest genoegen nemen met slechts een 1-0 voorsprong. Na een half uur spelen in de tweede helft noemden de supporters van de Kinderdijkers echter hetzelfde. Het team van De Zwerver voetbalde veel beter dan voor de rust en zag ook meerdere mogelijkheden en goede kansen niet benut worden.

IFC had eigenlijk vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter het initiatief en zette goed druk naar voren. Uit een voorzet van captain Danny Slingerland was het zijn broertje Michael Slingerland, die koppend voor de 1-0 zorgde. Hierna bleef de ene na de andere aanval op het doel van de ploeg uit Kinderdijk afrollen. Zo werd onder andere een inzet van Oussama el Hajouti gestopt door de doelman en bracht een verdediger op de doellijn redding bij een schot van Michael Slingerland.
Nog voor het half uur spelen was het Nick de Veij die de bal bij het uitverdedigen onderschepte en keurig breed legde op de doelpuntenmaker, maar helaas kegelde hij de bal bij deze 200% kans over het doel. Pas hierna kreeg De Zwerver zijn eerste en enige kans in de eerste rondgang.
Zo brak de rust aan met slechts een schamele 1-0 stand.

Na de rust waren bij IFC Perry van Eijken en Nick de Veij achtergebleven in de kleedkamer en maakten Yannick Jansen en Achraf el Hajouti hun opwachting in het veld. Ook bij de gasten was gewisseld en bleef onder meer spits Weijts achter in de kleedkamer.
Of het door deze wisselingen kwam, is de vraag maar in ieder geval speelde De Zwerver met veel meer lef en zette hoger druk en konden de Ambachters het puike spel van de eerste helft niet meer voortzetten. Zo moest keeper Jeroen de Veij aan de bak en wist Rick Verloop (over) een goede kans niet te verzilveren. Hierna raakten beide teams in het bestek van één minuut de lat.
Het was evenwel Jesper Kusters, die voor de 1-1 gelijkmaker zorgde.
Zo´n drietal minuten voor het einde van de wedstrijd was het Amir Mahmoudian, die in het vijandelijk strafschopgebied langs enkele tegenstanders slalomde en de na drie kwart van de wedstrijd ingevallen junior Milan Meerdink in staat stelde om voor de 2-1 eindstand te tekenen.

Beide ploegen kunnen nu met vertrouwen het bekertoernooi ingaan. IFC speelt daarin zaterdag 3 september om 15.00 uur uit bij De Alblas en De Zwerver om 17.00 uur thuis tegen Virtus.

Basisspelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Mitchel Ott, Amir Mahmoudian en Noah de Nijs.