IFC bezoekt degradant De Fendert

Het laatste blok van drie wedstrijden in de competitie 22-23 begint IFC zaterdag a.s. met een uitwedstrijd in Fijnaart bij het al gedegradeerde, op de laatste plaats staande De Fendert. IFC zal ongetwijfeld zijn ongeslagen status verder willen verlengen, terwijl De Fendert wellicht zal hopen op een voor hun acceptabele uitslag.

De Fendert dit seizoen
De vv De Fendert uit Fijnaart in de gemeente Moerdijk betreft een fusieclub, ingaand het seizoen 11/12, tussen Kaaise Boys en FSV.
Waar het team afgelopen seizoen nog op de 10e plaats eindigde, staan ze nu dit seizoen troosteloos onderaan op de 13e plaats met slechts 4 behaalde punten en met een zeer negatief doelsaldo van 13 doelpunten voor en 71 tegen. De enige punten werden in november 2022 behaald, thuis 1-0 winst tegen Zwaluwe en daarna met 0-0 gelijkgespeeld bij DFC. Alle overige wedstrijden werden verloren. Nick Krijnen en Serge Palings zijn de teamtopscorers met beide drie treffers.

De heenwedstrijd
Op 10 december 2022 troffen beide elftallen elkaar. Na een 6-0 ruststand won IFC de wedstrijd met 10-1 waarbij Michael Slingerland 4x en Yoeri Rombouts 3x scoorden. Het laatste eer reddende doelpunt was daarbij van Jesse van der Eijk voor De Fendert.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark De Fendert aan de Parallelweg 3 te 4793 AZ Fijnaart tussen de nummer laatst en de kampioen, start zaterdag 13 mei om 14.30 uur.

Cees van Heeren